Etapele importante din îngrijirea hortensiei: tăierea și fertilizarea ei pentru stimularea înfloririi abundente și deosebit de îndelungate!

Hortensia este una dintre cele mai frumoase flori din lume. Frumusețea ei poate fi mai presus decât cea a trandafirilor! Pentru ca ea să înflorească abundent și îndelung, realizați tăierea și fertilizarea ei.

Hortensia trebuie tunsă după terminarea sezonului rece — astfel se îndepărtează toate ramurile degerate și afectate de insectele dăunătoare. Nu trebuie să efectuați tunderea în timpul toamnei, deoarece în așa fel hortensia va fi mai rezistentă pe parcursul iernii. S-a observat faptul că hortensiile tăiate toamna dezvoltă mai puține flori în următorul sezon. Nu tăiați ramurile mai mult decât trebuie: lungimea lor trebuie să fie egală cu minim 50 cm!

De asemenea, hortensia trebuie fertilizată primăvara, ca să vă bucure ulterior prin florile sale bogate. În timpul perioadei de înflorire a hortensiei trebuie să aplicați un îngrășământ universal cu azot — o dată pe lună. Puteți să folosiți îngrășăminte complexe, îngrășăminte granulate, îngrășăminte lichide etc.

Spor la grădinărit!

New