Fertilizați așa orhideea, ca să înflorească abundent și îndelung!

Dacă aveți orhidee în casă, probabil vreți ca ele să înflorească abundent și îndelung. Aceste plante minunate sunt cunoscute pentru florile lor splendide, pe care le poartă pe tije pe parcursul a 3-6 luni. Ca să profitați din plin de acest fenomen, trebuie să îngrijiți, să fertilizați și să irigați adecvat orhideele. 

Citiți în continuare articolul, ca să aflați care este cel mai bun îngrășământ pentru orhidee! Dacă îl veți aplica corespunzător, orhideele voastre vor înflori extraordinar!

AVEȚI NEVOIE DE:

-5 linguri de orez alb;

-apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți orezul într-un bol mic. 

2.Turnați apă stătută (la temperatura camerei) peste el. Nivelul apei din bol trebuie să fie de 5-6 cm.

3.Spălați orezul în apă cu mâinile, ca și cum l-ați pregăti pentru gătit.

4.Apoi strecurați apa de orez.

5.Puneți orhideea într-un bol mic și turnați apa de orez pe substratul ei. Lăsați-o să se hidrateze și să se hrănească cu nutrienții din orez pe parcursul a aproximativ 60 minute.

6.Dacă doriți, puteți să congelați apa rezultată după prima spălare a orezului, pe care urmează să-l gătiți — în forme pentru gheață. Ulterior doar scoateți câteva cuburi de gheață și lăsați-le să se dezghețe. Așteptați până când apa se va încălzi până la temperatura camerei, după care fertilizați orhideea cu ea. Nu aplicați apa congelată direct pe substratul ei, deoarece orhideele nu iubesc frigul!

7.Fertilizați orhideele cu apă de orez o dată la 14 zile.

Spor la grădinărit!

New