Semănați semințele de ardei după această metodă! Răsadurile răsar repede și nu se îmbolnăvesc!

Această metodă de semănare a semințelor de ardei permite obținerea rapidă a răsadurilor sănătoase și puternice. Ele au suficient spațiu pentru dezvoltarea rădăcinilor și a părților vegetative. Încercați neapărat să o folosiți și nu veți regreta!

AVEȚI NEVOIE DE:

-un recipient cu adâncimea de minim 5 cm;

-semințe de ardei;

-substrat universal;

-frigări subțiri de lemn;

-substrat din fibre de cocos;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți substratul uscat în recipientul ales, lăsând cam 1.5 cm liberi în partea lui superioară. Bătătoriți-l bine cu mâinile.

2.Delimitați rândurile cu frigări de lemn: distanța dintre ele trebuie să fie de 4-5 cm. Astfel răsadurile vor avea suficient spațiu de dezvoltare, rădăcinile lor nu se vor intersecta și veți putea evita apariția bolii piciorului negru, deoarece răsadurile nu vor fi prea dese.

3.Pregătiți semințele. Dacă este necesar, înmuiați-le în prealabil în apă și decontaminați-le. Noi am folosit semințe din comerț, care sunt deja pregătite pentru semănat, fără să fie necesară încolțirea și decontaminarea lor.

4.Așezați semințele pe substrat, lăsând spații de 2.5-3 cm între ele. Acest lucru este necesar, deoarece răsadurile de ardei se repică după ce prezintă 2-3 frunzulițe adevărate. Până la această etapă ele reușesc să dezvolte rădăcini destul de mari. Dacă nu vor avea suficient spațiu de creștere, răsadurile se vor întinde din cauza deficitului de lumină, vor fi strâmbe și în timpul repicării riscul de lezare a rădăcinilor lor va fi foarte mare, ceea ce se poate solda cu pierderea lor.

5.Acoperiți semințele cu substrat din fibre de cocos. Acesta este steril și nu permite dezvoltarea mucegaiului și ciupercilor. De asemenea, el permite pătrunderea aerului și este hidrofil, asigurând menținerea umidității optime. Astfel răsadurile vor respira bine, nu vor duce lipsă de umezeală și nu se vor îmbolnăvi.

6.Udați cu moderație substratul din fibre de cocos.

7.Puneți recipientul cu semințele într-un loc călduros (20-25°C‌).

8.Răsadurile vor răsări în 10-14 zile. În acest timp mențineți umiditatea substratului, adăugând apă, când este necesar, dar fără să exagerați: excesul de apă poate duce la putrezirea semințelor.

Spor la grădinărit!

New