Fursecuri rapide cu glazură de ciocolată – se potrivesc de minune pentru orice masă de sărbătoare!

Aceste prăjituri sunt un adevărat deliciu cu o glazură foarte fină și gustoasă. Sunt într-atât de firave, încât se topesc în gură! Se potrivesc de minune pentru orice masă festivă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 125 g de unt,

– 100 g de zahăr tos;

– 8 g de zahăr vanilat;

– 1 ou;

– 40 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 100 g de făină de migdale;

– 250 g de făină de grâu;

– 5 g de praf de copt;

Pentru glazură:

– 250 g de ciocolată neagră;

– 200 ml de smântână pentru frișcă;

– 50 g de migdale tocate.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați untul de temperatura camerei, oul, uleiul vegetal, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unei spatule de silicon. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă.

2. După aceasta, încorporați și făina de migdale, amestecând minuțios, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

3. Urmează să adăugați făina de grâu și, de asemenea, să amestecați bine. Spre final, adăugați praful de copt și frământați aluatul cu mâinile. Acesta trebuie să iasă moale și nelipicios.

4. Luați câte o bilă de aluat și rulați-o cu palmele pe un tocător într-o fâșie lungă, de formă cilindrică. Tăiați viitoarele fursecuri cu un cuțit, încercând să respectați aceeași dimensiune pentru fiecare. Așezați-le în rânduri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5. Dați tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți prăjiturile timp de 15 minute.

6. Pregătiți glazura: rupeți ciocolata în bucăți mășcate și transferați-le într-o crăticioară. Turnați smântâna pentru frișcă și puneți vasul pe foc. Topiți și omogenizați ambele ingrediente la foc mediu, amestecând în continuu.

7. Scoateți crăticioara de pe foc și adăugați migdalele tocate. Amestecați.

8. Luați câte 5-6 fursecuri și puneți-le în vasul cu glazură. Înmuiați-le bine, apoi scoateți-le cu o furculiță, lăsând glazura să se scurgă prin dinții acesteia și transferați-le înapoi în tavă, pe hârtie.

9. După ce le veți înmuia pe toate, lăsați-le în tavă să se întărească bine glazura, apoi puteți-le în coșulețe de hârtie, ca să arate mai prezentabil.

Acestea au ieșit fragede și delicioase. Serviți-le cu îndrăzneală pe masa de sărbătoare! Cu siguranță, oaspeții vor rămâne încântați.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New