Fursecurile de ciocolată „Brownie” — se prepară în 20 minute!

Aceste fursecuri sunt extraordinare: prezintă o crustă crocantă, cu multe crăpături, iar miezul lor este moale, fin și chiar ușor cremos. Prepararea lor durează 20-25 minute (cu tot cu timpul de coacere). Pregătiți-le împreună cu noi!

INGREDIENTE:

-100 g de ciocolată neagră;

-25 g de unt;

-un ou mediu (55-65 g);

-80 g de zahăr brun sau alb;

-½ linguriță de praf de copt;

-un praf de sare;

-80 g de făină.

Din aceste ingrediente veți obține 18-19 fursecuri.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți ciocolata ruptă în bucățele și untul într-o crăticioară cu fundul gros. Topiți-le pe foc mic, amestecând continuu (sau în cuptorul cu microunde).

2.Lăsați compoziția omogenă, pe care ați obținut-o, să se răcească.

3.Amestecați făina, praful de copt și un praf de sare.

4.Bateți oul și zahărul cu mixerul pornit la viteza maximă: pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o spumă pufoasă, voluminoasă și albicioasă.

5.Adăugați ciocolata topită și răcită în spuma de ouă. Amestecați cu spatula până la omogenizare.

6.Adăugați ingredientele uscate. Amestecați foarte bine, folosind spatula, până veți obține un aluat dens, omogen și vâscos.

7.Modelați fursecurile cu ajutorul unei linguri sau lingurițe, punându-le direct pe tava tapetată cu hârtie de copt sau o foaie de silicon. 

Dacă aluatul iese mai dens decât al nostru, puteți să modelați cu mâinile biluțe de dimensiunea unei nuci din el și să le puneți pe tava pregătită.

8.Coaceți fursecurile timp de 13-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Aveți grijă să nu le uscați prea tare: îndată după coacere ele trebuie să fie foarte moi.

9.Lăsați-le să se răcească complet și să se stabilizeze. Ele se vor întări puțin și se vor dezlipi ușor de pe hârtia de copt. 

10.Transferați fursecurile pe un platou. Serviți-le și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New