Gustare extraordinară de castraveți. Dispare de pe farfurie cât ai zice pește!

O gustare minunată de castraveți marinați în ketchup, pe care puteți să o serviți după 24 ore de la preparare sau puteți să o conservați pentru iarnă! O rețetă simplă, rapidă, plină de gust și aromă!

INGREDIENTE:

-3 kg de castraveți;

-250 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-125 ml de apă;

-180 g de zahăr;

-1.5 linguri de sare neiodată;

-100 ml de oțet 9%;

-250 g de ketchup dulce;

-250 g de ketchup picant;

-12 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați apa, oțetul și uleiul rafinat de floarea-soarelui într-o cratiță încăpătoare. Adăugați zahărul, sarea neiodată, ketchup-ul dulce și ketchup-ul picant. Amestecați foarte bine.

2.Spălați bine castraveții. Dacă este necesar, acoperiți-i cu apă rece și lăsați-i să se hidrateze pe parcursul a 3-4 ore. Apoi îndepărtați-le capetele și tăiați-i în sferturi longitudinale. Dacă sunt foarte lungi, tăiați sferturile de castravete în jumătate.

3.Puneți castraveții în cratița, în care ați pregătit marinada. Amestecați.

4.Fierbeți castraveții în marinadă timp de 25 minute din momentul clocotirii, pe foc moderat sau puțin mai mic decât cel moderat, sub capac.

5.După aceasta adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi. Amestecați și fierbeți castraveții pe parcursul a încă 10 minute, pe foc mic, sub capac.

6.Transferați castraveții cu tot cu marinadă în borcane sterilizate, umplându-le complet.

7.Acoperiți-le cu capace sterilizate, închizându-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și lăsați-le să se răcească complet, fără să le acoperiți cu pături călduroase.

8.Dacă nu vreți să conservați castraveții pentru iarnă, pur și simplu lăsați-i să se răcească până la temperatura camerei, transferați-i într-o caserolă și păstrați-i la frigider. Trebuie consumați în câteva zile.

9.Serviți castraveții marinați în ketchup cu multă plăcere! Sunt ușor picanți, aromați, crocanți și delicioși!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New