Roșii conservate în suc propriu (fără oțet și sterilizare)!

Fără oțet, fără sare de lămâie, fără sterilizare! Roșiile în suc propriu pot să fie servite în calitate de garnitură sau să fie adăugate în diverse feluri de mâncare! După această rețetă puteți să conservați roșiile întregi sau tăiate în jumătăți.

INGREDIENTE:

-roșii cărnoase, tari, fără semne de alterare;

-roșii moi, suculente, potrivite pentru prepararea sucului;

-apă.

La 1 litru de suc de roșii:

-o lingură de sare neiodată;

-3 linguri de zahăr.

Dacă doriți, puteți să adăugați usturoi, verdeață și diverse condimente în sucul de roșii.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine ambele tipuri de roșii.

2.Tăiați baza fiecărei roșii cărnoase, îndepărtându-i totodată și cotorul. Dacă doriți, puteți să le tăiați în jumătăți longitudinale. Așezați-le în borcanele bine spălate (nu este obligatoriu să le sterilizați).

3.Curățați roșiile moi de cotoare și zonele alterate, dacă este cazul. Pasați-le cu blenderul sau treceți-le prin mașina de tocat carne/storcătorul pentru roșii sau fructe. Turnați roșiile pasate într-o cratiță adâncă.

Volumul de suc de roșii, care încape în fiecare borcan umplut cu roșii, este egal cu jumătate din volumul total al borcanului (de exemplu, 500 ml de suc de roșii la un borcan de 1 litru). Această informație vă va ajuta să calculați volumul necesar de suc de roșii.

4.Turnați apă fierbinte peste roșiile din borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capace sterilizate și cu un prosop gros. Lăsați roșiile să se opărească pe parcursul a 10-15 minute.

5.Scurgeți apa din borcane. Umpleți-le încă o dată cu apă fierbinte, acoperiți-le cu capacele lor și cu prosopul gros. Lăsați roșiile să se opărească timp de 7-10 minute.

6.Între timp pregătiți sucul de roșii: adăugați sarea și zahărul în el. Amestecați.

7.Fierbeți sucul de roșii timp de 5 minute din momentul clocotirii, amestecând periodic. Nu uitați să adunați spuma formată pe suprafața lui.

8.Scurgeți apa din borcane și umpleți-le îndată cu sucul clocotind de roșii. Acoperiți-le cu capacele sterilizate încă o dată (cât acestea sunt fierbinți) și închideți-le ermetic.

9.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

10.Puneți conservele obținute la locul de păstrare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New