Iaurt copt — fin, delicios, cu gust intens de lapte!

Un desert cu textură extrem de fină și gust excelent!

INGREDIENTE:

-4 ouă mari;

-110 g de zahăr (sau după gust);

-coaja rasă de pe o lămâie;

-câteva picături de suc de lămâie;

-60 g de amidon de porumb;

-2 prafuri de sare;

-430 g de iaurt grecesc 5% (puteți să-l înlocuiți cu iaurt obișnuit sau smântână fermentată, cu conținut redus de grăsime, separată în prealabil de zer);

-zahăr pudră — pentru decor.

Noi am copt iaurtul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 20 cm și înălțimea de 10 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile și gălbenușurile ouălor.

2.Bateți gălbenușurile și zahărul cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul câtorva minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

3.Adăugați amidonul de porumb, coaja rasă de lămâie și iaurtul grecesc. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică până la omogenizare.

4.Bateți albușurile, 2 prafuri de sare și câteva picături de suc de lămâie cu mixerul până la apariția vârfurilor persistente.

5.Încorporați treptat (în porții mici) spuma de albușuri în compoziția de iaurt. Amestecați cu spatula, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

6.Transferați compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform, după care treceți cu o frigare de lemn prin ea, ca să eliminați eventualele bule de aer. La sfârșit bateți tava de masă de câteva ori.

7.Coaceți iaurtul timp de aproximativ 60 minute, până se va rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 160-170°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Dacă suprafața iaurtului se rumenește prea repede, puteți să acoperiți tava cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.

8.Lăsați iaurtul copt să se răcească în cuptorul oprit. În timpul răcirii el se lasă și capătă o formă neobișnuită.

9.Apoi scoateți-l din tavă, separați-l de hârtia de copt și așezați-l pe un platou. Presărați-l cu zahăr pudră.

10.Porționați-l și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New