Îl pregătesc cu doar 5 portocale! Aur nu rețetă de desert!

Acest desert pur și simplu nu poate să lase indiferent pe cineva! Este atât de rafinat și de apetisant, încât toți vor dori să-l încerce! Pe lângă plusurile și așa vizibile, acesta nu are nevoie de cuptor sau de o listă sofisticată de ingrediente. Astfel, merită să-l încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 550 ml de lapte;

– 35 g de zahăr;

– 7 g de agar-agar;

– 5 portocale;

Pentru glazură:

– 550 ml de lapte;

– 90 g de zahăr;

– 7 g de agar-agar;

– 15 g de pudră de cacao;

– 140 g de ciocolată neagră.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați zahărul și agar-agar-ul și amestecați. Puneți vasul pe foc mediu și pregătiți crema, amestecând-o încontinuu cu telul, până când va da în clocot și va începe să se îngroașe.

2. Luați o formă cu dimensiunile de 18×7×6 cm și turnați 2 polonice de amestec în ea (120 g). Așteptați până când va începe să se întărească. Iar compoziția rămasă puneți-o pe o bain-marie, ca să nu se închege.

3. După ce s-a întărit, decojiți portocalele și așezați-le peste stratul din formă, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

4. După aceasta, turnați amestecul rămas deasupra fructelor. Dați forma deoparte pentru 30-40 de minute.

5. Pregătiți glazura: turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați zahărul, agar-agar-ul, pudra de cacao și amestecați.

6. Puneți vasul pe foc mediu și adăugați ciocolata mărunțită în el. Pregătiți glazura, amestecând-o încontinuu cu telul, până când va da în clocot și va începe să se îngroașe.

7. Luați o formă cu dimensiunile de 20×9×7 cm și turnați 2,5 polonice de amestec în ea (160 g). Așteptați până când va începe să se întărească. Iar compoziția rămasă puneți-o pe o bain-marie, ca să nu se închege.

8. După ce s-a închegat, scoateți partea albă a desertului și așezați-o în această formă mai mare. Străduiți-vă să o puneți pe mijloc. Mai apoi, turnați glazura rămasă peste ea. Dați desertul la frigider, până când se va solidifica complet (timp de aproximativ 1 oră).

9. Scoateți-l din formă, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New