În loc să cumpărați un filtru nou de apă la fiecare câteva săptămâni, mai bine curățați-l pe cel vechi!

Astăzi vă vom demonstra o metodă eficientă de a vă curăța vechiul filtru de apă, ca să nu fiți nevoiți să vă cumpărați altul nou! Probabil că ați observat că, peste câteva săptămâni de utilizare a unui filtru nou, acesta se înfundă și filtrează mai apa mai greu, chiar dacă pe ambalaj este indicat faptul că filtrul poate purifica aproximativ 300 l de apă (în aproximativ 3 luni). Pentru ca durata de filtrare a dispozitivului să fie mai lungă, acesta trebuie curățat periodic. Iar acest lucru este foarte ușor de făcut în condiții casnice!

Veți avea nevoie de:

– 1 sticlă de plastic de 0,5 l;

Mod de lucru:

1. Luați o sticlă de plastic de 0,5 l și tăiați-o în jumătate. Avem nevoie doar de partea de sus cu capac.

2. Pentru început, desprindeți sita superioară de filtrare. Pentru aceasta, întoarceți filtrul cu susul în jos și, cu orice unealtă la îndemână, apăsați ușor sita către interior prin găuri, astfel încât să nu mai fie atât de bine fixată de cadrul de plastic, iar apa să treacă mai ușor și să curețe murdăria.

3. Acum, îmbrăcați jumătatea superioară a sticlei pe baza filtrului, pe unde se varsă în mod normal apa curată.

4. Introduceți robinetul în gura sticlei. Înșurubați-l bine, astfel încât apa să acumuleze presiune în interior. Porniți un jet ușor de apă și spălați filtrul în direcția opusă. Veți vedea apă gălbuie și murdărie ieșind din filtru. Clătiți-l până când apa va ieși limpede.

5. După aceasta, așezați filtrul la loc și treceți apa prin el de două ori, apoi vărsați-o. De acum, filtrul poate fi folosit din nou! Repetați procedura în cazul în care observați că filtrul nu mai filtrează apa în mod corespunzător (cel puțin de o dată la fiecare 3 luni).

Spor la treabă!

New