Înghețată de căpșuni și înghețată de ciocolată (rețete rapide)!

Sunt cele mai gustoase și adevărate înghețate, care ne amintesc de copilărie. Se prepară ușor și rapid: în doar 15 minute, fără aparat de înghețată și alte dispozitive speciale. Fără îndoială, de acum nu veți mai cumpăra înghețata din magazine, ci veți pregăti aceste înghețate naturale și le veți savura în zilele călduroase de vară!

ÎNGHEȚATA DE CĂPȘUNI

Este fină, ușoară și incredibil de gustoasă! Are o culoare plăcută și o aromă apetisantă, deși nu conține coloranți și aromatizatori.

Ingrediente:

-400-450 g de căpșuni coapte și aromate;

-100 g de zahăr (sau mai puțin, dacă fructele sunt foarte dulci);

-250 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-150 ml de iaurt natural 10%.

Mod de preparare:

1.Spălați căpșunile și îndepărtați-le codițele.

2.Tăiați-le în feliuțe.

3.Puneți-le în vasul de la blender și pasați-le până veți obține un piure omogen (bineînțeles, puteți să pasați fructele întregi, dar nouă ne place să le mărunțim în prealabil, deoarece astfel piureul iese mai fin și mai omogen).

4.Turnați piureul de căpșuni într-un vas potrivit pentru congelare și dați-l la congelator pentru 5-10 minute, cât timp veți pregăti celelalte componente ale înghețatei.

5.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider — ca să fie foarte rece, înainte de mixare puteți să o dați pentru 5-10 minute la congelator) până la apariția vârfurilor moi, folosind mixerul pornit la viteză medie și adăugând treptat zahărul în ea.

6.Adăugați iaurtul în frișca bătută și mixați până la omogenizare.

7.Adăugați piureul de căpșuni în compoziția lactată și amestecați cu lingura/spatula până va deveni omogenă.

8.Transferați-o într-un vas potrivit pentru congelare și amestecați-o încă o dată. Dați-o la congelator pentru 60 minute.

9.Peste o oră scoateți-o din congelator și amestecați-o foarte bine, ca să spargeți toate cristalele de gheață și să obțineți o înghețată fină.

10.Dați înghețata la congelator până se va închega complet (durează aproximativ 5-6 ore). Dacă doriți, puteți să repetați procesul de amestecare de încă 1-2 ori.

11.Scoateți-o din congelator și lăsați-o să se încălzească pe parcursul câtorva minute, ca să o puteți porționa mai ușor cu ajutorul lingurii pentru înghețată.

12.Serviți-o cu multă plăcere! Deși nu conține conservanți, ea nu se dezgheață rapid!

ÎNGHEȚATA DE CIOCOLATĂ

Este cea mai ciocolatoasă înghețată din cele, pe care le-am gustat până acum! Dacă sunteți un mare amator de ciocolată, suntem siguri că o veți aprecia. Nicio înghețată de ciocolată din comerț nu are un gust atât de intens!

Ingrediente:

-300 g de smântână pentru frișcă 33%;

-100 g de lapte condensat;

-100 g de ciocolată neagră;

-3 lingurițe de pudră de cacao.

Mod de preparare:

1.Turnați o cantitate mică de smântână pentru frișcă într-o crăticioară și încălziți-o până aproape de punctul de fierbere.

2.Rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o într-un bol termorezistent. Turnați smântâna fierbinte peste ea și lăsați-le puțin să interacționeze. Apoi amestecați-le până la omogenizare.

3.Bateți restul smântânii pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider — ca să fie foarte rece, înainte de mixare puteți să o dați la congelator pentru 5-10 minute) până la apariția vârfurilor moi, folosind mixerul pornit la viteză medie. Cum numai va începe să se îngroașe, încorporați treptat laptele condensat în ea.

4.Adăugați ciocolata topită în frișca bătută. Amestecați până la omogenizare: fie cu spatula, fie cu mixerul pornit la viteză mică.

5.Adăugați pudra de cacao în compoziția rezultată și amestecați până o veți încorpora complet.

6.Transferați compoziția finală într-un vas potrivit pentru congelare și, bătând vasul de masă de câteva ori, ca să se răspândească mai uniform, dați-o la congelator pentru 5-6 ore, până se va închega complet.

7.Scoateți înghețata din congelator și lăsați-o puțin să se încălzească, ca să o puteți transfera mai ușor în cremiere.

8.Serviți-o și bucurați-vă de gustul ei nemaipomenit!

Aceste înghețate sunt într-atât de gustoase, încât nu te poți opri din a le mânca! De aceea, vă recomandăm să pregătiți deodată porții duble, îndeosebi dacă vremea este caniculară. Nici nu vă putem spune care este preferata noastră: deși se deosebesc destul de mult, ambele sunt extraordinare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New