Îngrășământ natural pentru plantele de cameră. Vor fi mereu verzi și înflorite!

Există numeroase boli, care pot afecta plantele de cameră. Cele mai frecvente sunt putregaiul cenușiu, putregaiul negru, putregaiul umed, fuzarioza, rugina și făinarea. 

Ca să preveniți și să combateți aceste afecțiuni, puteți să folosiți substanțe naturale, cum ar fi curcuma. Pe lângă faptul că este o mirodenie aromată și gustoasă, ea are proprietăți antiseptice, antibacteriene și antifungice. De asemenea, curcuma conține multe vitamine și elemente minerale, cum sunt fierul, calciul, fosforul și iodul. Ea întărește imunitatea plantelor și le îmbunătățește aspectul. 

Curcuma poate fi adăugată în sol înainte de sădirea plantelor în el. Proporția este de o linguriță de curcuma măcinată la 1 litru de sol.

Altă variantă de fertilizare este cea foliară. Astfel, dizolvați 2 lingurițe de curcuma măcinată într-un litru de apă caldă. Adăugați 100 ml de lapte (are rol aderent, determinând lipirea soluției de frunze) și amestecați. Strecurați soluția obținută și turnați-o într-un recipient dotat cu pulverizator. Stropiți frunzele plantelor cu ea. 

Puteți să fertilizați foliar plantele cu soluție de curcuma o dată sau de 2 ori pe lună, în funcție de starea lor.

Spor la grădinărit!

New