Îngrășământ pentru plantele de grădină și de cameră. Trandafirii, mușcatele și hortensiile vor fi iar verzi!

Sulfatul de magneziu este un macroelement foarte important pentru plante. El este responsabil de sinteza clorofilei și reglarea creșterii. Dacă există un deficit de magneziu, creșterea și dezvoltarea plantelor sunt încetinite, înflorirea lor este, de asemenea, afectată. Cel mai frecvent această carență este resimțită în perioadele caniculare, când procesul de fotosinteză, la care participă plantele, este mai intens. Puteți să diagnosticați deficitul de magneziu, urmărind aspectul plantelor: frunzele lor își modifică nuanța, devenind galbene, iar nervurile lor rămân în continuare verzi. Astfel apare aspectul marmorat. Treptat frunzele se acoperă cu dungi maronii și ulterior se usucă.

AVEȚI NEVOIE DE:

-sulfat de magneziu;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați o lingură de sulfat de magneziu în 10 litri de apă. Turnați câte 1-2 litri de soluție la baza fiecărei plante, pe solul umed, pe înserate.

2.Dacă aveți puține plante, cum ar fi cele cultivate în ghivece, pregătiți soluția fertilizantă dintr-o linguriță rasă de sulfat de magneziu și 1 litru de apă. La fel, turnați-o pe solul umed de la baza plantelor.

Fertilizarea cu sulfat de magneziu previne cloroza, stimulează creșterea și înflorirea plantelor. Rezultatele vor fi vizibile la scurt timp după fertilizare!

Spor la grădinărit!

New