Îngrășământul pentru sporirea rodirii roșiilor!

Fiecare grădinar vrea să obțină o recoltă mare și delicioasă de roșii. Rodirea roșiilor este influențată de mulți factori, cum ar fi substratul, îngrijirea plantelor și, bineînțeles, fertilizarea lor optimă. De aceea, în acest articol vrem să vă povestim despre fertilizarea roșiilor la începutul dezvoltării lor.

Trebuie să știți că răsadurile nu trebuie deranjate după plantarea lor la locul definitiv — în prima săptămână nici nu trebuie să le udați, pentru ca ele să se adapteze la locul nou și să înceapă să dezvolte rădăcini puternice. Prima fertilizare a răsadurilor de roșii se aplică peste 2 săptămâni de la plantarea lor la locul definitiv.

Bineînțeles, cel mai bine ar fi să folosiți îngrășămintele naturale.

Puteți să pregătiți infuzia verde din păpădii, urzici sau buruienile potrivite pentru prepararea compostului. Pregătirea infuzie verzi durează 10 zile. Umpleți 1/3 găleată cu iarbă mărunțită. Apoi adăugați apă rece în ea până o veți umple complet. Acoperiți-o cu un capac și așteptați până când se va sfârși fermentarea ierburilor, amestecând soluția de 1-2 ori pe zi. Diluați soluția obținută cu apă stătută după proporția de 1:10. Turnați câte 500 ml de soluție diluată sub fiecare tufă, pe solul umed.

Altă variantă ar fi folosirea găinațului sau bălegarului fermentat. Dizolvați-l în apă stătută după proporția de 1:10. Puneți deoparte soluția obținută pentru câteva ore, după care turnați-o sub fiecare tufă (câte 500 ml/tufă), pe solul umed.

De asemenea, puteți să folosiți un amestec din drojdie și îngrășăminte organice. Adăugați 10 g de drojdie uscată, un pahar de zer, un borcan de 500 ml de cenușă de lemn și un pahar de găinaț fermentat în 10 litri de apă. Amestecați foarte bine. Puneți deoparte soluția pentru 5-7 zile. Apoi diluați-o cu apă stătută după proporția de 1:10. Fertilizați tufele de roșii cu ea, turnând-o pe solul umed (500 ml/tufă).

Rezultatul va fi excelent! Veți obține o recoltă nemaipomenită!

Spor la grădinărit!

New