Le-am pregătit la micul dejun după rețeta unei prietene! Aceste chifle sunt nemaipomenit de gustoase și foarte pufoase!

Rețetă simplă de chifle cu aromă intensă de brânză la micul dejun! Suntem siguri că veți dori să vă salvați rețeta în copiuța de aluaturi pentru chifle. De asemenea, să știți că puteți opta pentru orice fel de umplutură!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 pahare cu apă;

– 1 pachețel de drojdie uscată;

– 1 lingură de zahăr;

– 2 albușuri două ouă;

– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 5,5 pahare de făină;

– 1 linguriță de sare;

Pentru umplutură:

– brânză feta;

– pătrunjel verde;

Ingrediente suplimentare:

– 150 g de unt topit (pentru ungere);

– 2 gălbenușuri de ouă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa caldă și uleiul vegetal într-un bol adânc. Adăugați albușurile de ouă, zahărul și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, cerneți făina direct în bol, adăugați sarea și frământați aluatul. Acesta trebuie să iasă moale, elastic și nelipicios de mâini.

3. Acoperiți bolul cu o folie alimentară sau cu un capac și lăsați aluatul să dospească la cald, până când se va dubla în volum.

4. Frământați puțin aluatul dospit, apoi transferați-l pe suprafața de lucru presărată cu făină și împărțiți-l în 20 de bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe.

5. Luați câte una dintre ele și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie subțire și rotundă, cu diametrul de 20 cm. Ungeți-o cu unt moale.

6. Acum, împăturiți foaia în formă de pătrat, ungând fiecare latură cu unt. Adăugați o lingură de brânză amestecată cu pătrunjel tocat. Aduceți colțurile aluatului peste ea și lipiți-le. Veți obține un pătrat.

7. Modelați astfel toate chiflele și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu „cusăturile” în jos. Aplatizați-le puțin cu degetele. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să crească timp de 5 minute.

8. După aceasta, ungeți-le cu gălbenușurile rămase de ouă și presărați-le cu semințe negre de susan.

9. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, până când se vor rumeni.

10. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere la masă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New