Mai fine decât norii! Chifle aerate cu brânză și stafide — fantastic de gustoase!

Aceste chifle pufoase constau dintr-un aluat fin ca norul și multă umplutură delicioasă de brânză. Se prepară foarte ușor! Aluatul pentru chifle este dulce, moale și își menține bine forma. Puteți să coaceți chiflele separat, fără se le lipiți între ele: în acest caz temperatura trebuie să fie egală cu 200°C, iar timpul de coacere — 25-30 minute (orientați-vă după cuptorul dumneavoastră). Chiflele sunt incredibil de aromate — mireasma lor cuprinde toată locuința! Încercați să le pregătiți: chiar și fără umplutură! Nu veți regreta!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-100 ml de lapte;

-100 ml de apă;

-10 g de drojdie uscată;

-10 g de zahăr vanilat (opțional);

-70 g de zahăr;

-o linguriță de sare;

-2 ouă;

-80 g de unt;

-550-570 g de făină.

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, cu excepția laptelui și apei.

Pentru umplutură:

-500 g de brânză dulce de vaci;

-150 g de stafide;

-70 g de zahăr;

-20 g de amidon de porumb;

-un praf de sare;

-un albuș de ou.

Altele:

-un gălbenuș de ou;

-o lingură de apă sau lapte;

-2-3 linguri de zahăr brun.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați laptele cald și apa caldă (temperatura lor trebuie să fie egală cu 36-38°C) într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și amestecați bine cu telul.

2.Adăugați zahărul tos, zahărul vanilat, sarea și ouăle. Amestecați până la omogenizare.

3.Puneți 500 g de făină cernută în bolul de la mixer. Turnați compoziția lichidă peste ea. Frământați aluatul cu mixerul pe parcursul a 5-7 minute (bineînțeles, puteți să realizați manual acest proces).

4.Apoi încorporați treptat untul moale în el. Drept rezultat, veți obține un aluat omogen și foarte lipicios.

5.Transferați-l pe masa presărată cu 50-70 g de făină cernută. Frământați-l cu mâinile până o veți încorpora complet în el. Nu vă recomandăm să adăugați mai multă făină, deoarece astfel aluatul va deveni mai tare, iar chiflele — mai puțin pufoase.

6.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu ulei. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30-40 minute într-un loc cald.

7.Pregătiți umplutura: puneți brânza dulce de vaci, un praf de sare, zahărul și albușul de ou într-un bol adânc. Pasați-le cu blenderul până la omogenizare. După ce veți încorpora tot albușul, adăugați amidonul în compoziția de brânză: el înlătură umezeala excesivă.

8.Adăugați stafidele spălate cu apă fierbinte și uscate cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Amestecați.

9.Modelați chiflele: frământați puțin aluatul dospit pe masa presărată cu făină. Divizați-l în 12 bucățele cu greutatea de 84-85 g. Modelați-le sub formă de biluțe și acoperiți-le cu folie alimentară, ca să nu li se usuce suprafața.

10.Ungeți tava cu ulei și tapetați-o cu făină, scuturând excesul (noi am folosit o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 18 x 25 cm). Dacă doriți, puteți să folosiți hârtia de copt.

11.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță pătrată, cu grosimea de 5 mm. Realizați câte o secțiune scurtă în mijlocul fiecărei laturi a turtiței, fără să ajungeți în centrul ei.

12.Puneți o lingură de umplutură în mijlocul turtiței.

13.Apoi înveliți pe rând umplutura cu fiecare bucățică de aluat, cuprinsă între 2 secțiuni: după ce veți îndoi prima bucățică, continuați cu cea opusă ei. După aceasta procedați similar cu celelalte două bucățele. Astfel veți modela o chiflă cu aspect de trandafir.

14.Așezați chiflele în tava pregătită. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se „odihnească” timp de 20 minute.

15.Apoi ungeți-le cu gălbenușul amestecat cu o lingură de apă sau lapte și presărați-le cu zahăr brun.

16.Coaceți chiflele timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

17.Scoateți-le din tavă și lăsați-le să se răcească.

18.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New