Mai grozavă decât chifteluțele! Pregătiți carnea de pui după această rețetă!

O variantă reușită! Alternativă pentru pârjoale și chifteluțe! Prepararea ei durează 20 minute (+ timpul de coacere), iar rezultatul este minunat! Puteți să serviți deliciul obținut la prânz și pe sandwich-urile de la micul dejun sau gustare: este mai folositor decât mezelurile!

INGREDIENTE:

-un pui (sau altă carne de pasăre: rață, curcan, bibilică, fazan — în aceste cazuri diferă doar timpul și temperatura de coacere);

-sare, condimente — după gust.

Dacă doriți, puteți să adăugați legume, verdeață, carne tocată etc. în interiorul ruladei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați puiul. Îndepărtați-i parțial aripioarele, secționându-le la nivelul articulației mijlocii și pulpele inferioare.

2.Apoi dezosați-l cu grijă, străduindu-vă să păstrați integritatea pielii lui: îndepărtați cu grijă cutia toracică și oasele rămase la nivelul aripioarelor și pulpelor superioare (astfel veți putea masca găurile rezultate la acest nivel).

3.După aceasta dezosați pulpele inferioare și întindeți-le pe „blatul de carne”, așezându-le în mijlocul lui, în locul coloanei vertebrale (acolo pielea este mai subțire și se poate rupe mai ușor).

4.Asezonați „blatul” de carne cu sare, piper negru măcinat și condimentele dumneavoastră preferate (pe ambele părți). Dacă doriți, puteți să răspândiți umplutura aleasă pe suprafața lui (noi l-am rulat ca atare, fără umplutură).

5.Tăiați folia tip manșon, astfel încât să o transformați într-o foaie mare, dreaptă. Așezați „blatul” pe suprafața ei și rulați-l sub formă de ruladă compactă. Înveliți rulada în folia respectivă și fixați-o cu ajutorul aței alimentare (opțional).

6.Coaceți carnea timp de 50-60 minute (în funcție de mărimea puiului): timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Apoi reduceți temperatura până la 180°C și continuați să o coaceți pe parcursul a 35-40 minute.

7.La sfârșit îndepărtați ața și folia din jurul ruladei. Lăsați-o să se rumenească și să se usuce timp de încă 5-10 minute în cuptor.

8.Lăsați-o să se răcească, după care tăiați-o în felii.

9.Serviți rulada de pui! Este aromată, suculentă și delicioasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New