Mini eclere cu cașcaval și usturoi!

Un aperitiv interesant pentru masa de Revelion și nu numai: el este potrivit pentru orice masă de sărbătoare, putând înlocui tartinele obișnuite. Mini eclerele cu umplutură sărată vă vor surprinde invitații și îi vor bucura prin gustul lor inedit. Încercați să le pregătiți!

INGREDIENTE:

Pentru aluatul opărit:

-250 ml de apă;

-100 g de unt;

-½ linguriță de sare;

-180 g de făină;

-4 ouă.

Pentru umplutură:

-200 g de cașcaval;

-3 căței mari de usturoi;

-o legătură mică de mărar;

-2 linguri de maioneză (sau după gust).

Din aceste ingrediente noi am obținut 55 mini eclere.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul opărit: puneți apa, sarea și untul într-o crăticioară cu fundul gros sau într-un tuci. Așezați-le pe foc moderat și aduceți-le până la punctul de fierbere.

2.Luați soluția obținută de pe foc și adăugați toată făina cernută în ea. Amestecați energic cu spatula. În mai puțin de un minut trebuie să obțineți un aluat omogen și neted.

3.Acoperiți aluatul cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să se răcească pe parcursul a aproximativ 60 minute.

4.Încorporați treptat (câte unul) ouăle în aluatul cald, amestecând de fiecare dată cu mixerul sau spatula până la omogenizare. Drept rezultat, trebuie să obțineți un aluat neted, lucios și destul de dens.

5.Transferați-l într-un poș.

6.Tăiați vârful poșului, astfel încât să obțineți un orificiu cu diametrul de circa 1 cm. Aplicați aluatul sub formă de fâșii scurte, cu lungimea de 4-5 cm, pe tava tapetată cu hârtie de copt sau o foaie de silicon.

7.Coaceți mini eclerele timp de 10-15 minute, până vor crește, în cuptorul preîncălzit până la 220°C. Apoi reduceți temperatura până la 180°C și continuați să le coaceți până se vor rumeni (în total, noi am avut nevoie de 27 minute). În timpul coacerii nu deschideți ușa cuptorului!!!

8.Scoateți mini eclerele din cuptor și înțepați-le cu o scobitoare, ca să iasă aerul fierbinte din interiorul lor. Lăsați-le să se răcească până la temperatura camerei.

9.Pregătiți umplutura: amestecați cașcavalul dat prin răzătoarea mică, usturoiul trecut prin presa de usturoi, mărarul mărunțit și maioneza.

10.Secționați incomplet fiecare ecler în partea laterală cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Umpleți-l cu compoziție de cașcaval.

11.Așezați mini eclerele pe un platou.

12.Serviți-le cu multă plăcere! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New