Model tricotat „Twist”!

Modelul „Twist” este potrivit pentru tricotarea căciulilor, puloverelor, vestelor etc. 

Raportul modelului constă din 6 ochiuri și 6 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fir de tricotat;

-andrele.

MOD DE LUCRU:

TRICOTAREA LINIARĂ:

1.Montați ochiurile pe andrele: un multiplu de 6 + 2 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri marginale.

2.Rândul 1: 1 ochi ridicat (pur și simplu se trece pe cealaltă andrea, fără să fie lucrat), *2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față*, 3 ochiuri pe dos.

3.Rândul 2: 1 ochi ridicat, *2 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos*, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos.

4.Rândul 3: 1 ochi ridicat, *2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 2 ochiuri ridicate cu firul aflat în spatele lucrului, 1 ochi pe față*, 3 ochiuri pe dos.

5.Rândul 4: 1 ochi ridicat, *2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 2 ochiuri ridicate cu firul aflat în fața lucrului, 1 ochi pe dos*, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos.

6.Rândul 5: 1 ochi ridicat, *2 ochiuri pe dos, încrucișare 1 x 1 cu înclinare spre dreapta și firul aflat în spatele lucrului (introduceți andreaua dreaptă în al doilea ochi de pe andreaua stângă (prin fața lui) și scoateți primul ochi de pe andreaua stângă, după care introduceți-l înapoi pe andreaua stângă și aduceți al doilea ochi înapoi pe ea — astfel primul ochi se va afla în spatele lucrului), lucrați ochiurile încrucișate pe față, încrucișare 1 x 1 cu înclinare spre stânga și firul aflat în spatele lucrului (introduceți andreaua dreaptă în al doilea ochi de pe andreaua stângă (prin spatele lui) și scoateți primul ochi de pe andreaua stângă, după care introduceți-l înapoi pe andreaua stângă și aduceți al doilea ochi înapoi pe ea — astfel primul ochi se va afla în fața lucrului), lucrați ochiurile încrucișate pe față*, 3 ochiuri pe dos.

7.Rândul 6: 1 ochi ridicat, *2 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos*, 2 ochiuri pe față, 1 ochi ridicat.

8.Repetați rândurile 1-6.

TRICOTAREA CIRCULARĂ

1.Montați ochiurile pe andrele: un multiplu de 6.

2.Rândurile 1-2: *2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față*.

3.Rândurile 3-4: *2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 2 ochiuri ridicate cu firul aflat în spatele lucrului, 1 ochi pe față*.

4.Rândul 5: *2 ochiuri pe dos, încrucișare 1 x 1 cu înclinare spre dreapta și firul aflat în spatele lucrului, lucrați ochiurile încrucișate pe față, încrucișare 1 x 1 cu înclinare spre stânga și firul aflat în spatele lucrului, lucrați ochiurile încrucișate pe față*.

5.Rândul 6: *2 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos*.

6.Repetați rândurile 1-6.

Spor la treabă!

New