Mozzarella de casă!

Mozzarella este folosită într-o mulțime de rețete, devenind faimoasă, datorită pizzei. Această rețetă de mozzarella este simplă și nu presupune multe bătăi de cap. Trebuie doar să aveți grijă să urmați corect pașii ei. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-2 litri de lapte nepasteurizat și nefiert;

-4-5 linguri de oțet de masă;

-apă rece;

-cuburi de gheață.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați laptele într-o cratiță. Încălziți-l pe foc mic, amestecând continuu. Trebuie să aveți grijă de temperatura lui. Verificați-o în permanență cu degetul și, cum numai veți simți că laptele este prea fierbinte pentru a pune calm degetul în el, luați-l de pe foc (aveți grijă să nu-l încălziți prea tare).

2.Adăugați treptat (câte jumătate de lingură) oțetul în laptele fierbinte, amestecând în permanență. Este un proces lent. Înarmați-vă cu răbdare! Veți observa cum brânza se va forma treptat, separându-se de zer. În funcție de tipul laptelui utilizat, s-ar putea să mai aveți nevoie de o lingură de oțet.

3.Adunați treptat toată brânza într-o singură bilă. Stoarceți-o, ca să îndepărtați zerul excesiv din ea. 

4.Acum trebuie să puneți brânza în apă fierbinte (puteți să folosiți zerul rămas, încălzindu-l până va ajunge aproape de punctul de fierbere — pe foc sau în cuptorul cu microunde). Amestecați brânza cu spatula pe parcursul a 5-6 minute (practic pisându-o cu spatula). Puteți chiar să fărâmițați bila de brânză, iar la sfârșit să o modelați încă o dată.

5.Scoateți brânza din apă/zer și stoarceți-o cu mâinile pentru a elimina surplusul de lichid din ea.

6.Apoi puneți-o iarăși în apă/zer. Scoateți-o și stoarceți-o cu mâinile încă o dată. Trebuie să repetați acest proces de 4-5 ori.

7.Puneți brânza într-un bol cu apă foarte rece, în care ați adăugat cuburi de gheață. Lăsați-o să se înmoaie timp de 1-2 minute. Scoateți-o din apă și stoarceți-o bine cu mâinile. Repetați procesul respectiv de 2-3 ori.

8.La sfârșit stoarceți tot excesul de lichid din bila de brânză. Mozzarella de casă este gata!

9.Dacă vreți să o radeți, ca să pregătiți pizza sau alte feluri de mâncare din ea, înveliți-o cu folie alimentară și dați-o la congelator. Brânza congelată se rade mai ușor.

10.Doar priviți cât de bine se topește!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New