O metodă eficientă de plantare a butașilor de mușcată! Creșterea și înflorirea lor abundentă este garantată!

Doar imaginați-vă cum în doar trei luni de la plantare butașii de mușcată pot nu numai să-și dezvolte foarte mult masa vegetativă, ci și să înflorească! Credeți că nu este real? Vă asigurăm că este! Fiecare dintre voi poate să se convingă de acest lucru, realizând propriul experiment. Ca să faceți acest lucru, trebuie să jertfiți o banană, să faceți rost de un ghiveci, de substrat și de câțiva butași de mușcată.

Tăiați frunzele inferioare de pe butași, lăsând neatinsă porțiunea, prin care ele se prind de tulpină, ca să nu lezați întâmplător punctele de creștere. Realizați o secțiune oblică în partea inferioară a butașului, pentru ca el, rămas temporar fără rădăcini, să aibă posibilitatea să asimileze cât mai mulți nutrienți.

Tăiați banana în bucățele cu grosimea de 1.5-2 cm, după care înfigeți butașii în pulpa lor. Anume banana, care reprezintă un stimulator biologic natural, devine mediul nutritiv pentru butașii de mușcată. Datorită ei, este stimulată dezvoltarea rapidă a sistemului radicular, creșterea intensă și formarea bobocilor.

Transferați butașii în ghiveciul umplut cu substrat. Realizați în prealabil câte un orificiu pentru fiecare dintre ei, care să fie suficient pentru încorporarea cerculețului de banană. Distanța dintre butași trebuie să fie de aproximativ 10 cm, luându-se în considerație faptul că nu vor rămâne resturi.

Adânciți cu grijă baza de banană, după care acoperiți-o cu o cantitate mică de substrat. Banana trebuie să fie acoperită cu un strat de câțiva milimetri de sol. După aceasta tăiați cu grijă frunzele mari, lăsându-le doar pe cele din vârful butașilor.

Acoperiți butașii cu o cupolă formată dintr-o sticlă de plastic, fără să-i udați suplimentar. Umiditatea din pulpa de banană este suficientă pentru încolțirea și dezvoltarea unor rădăcini puternice. După ce va începe creșterea activă a frunzelor, puteți să îndepărtați cupola.

Peste doar 3 luni butașii se vor transforma în tufe frumoase și chiar vor începe să înflorească. În cazul nostru toți butașii au fost viabili, s-au transformat în tufe pufoase, cu câteva mănunchiuri de flori.

Spor la grădinărit!

New