Soluția, care combate toți lichenii și ciupercile dăunătoare din livadă!

Văruitul sau spoitul primăvăratic al pomilor fructiferi și decorativi nu reprezintă doar o procedură de înfrumusețare, ci în primul rând este o metodă de ocrotire a scoarței acestora. Compoziția, pe care vă propunem să o folosiți pentru văruirea copacilor, conține fungicide (previn apariția mușchilor și lichenilor pe scoarța pomilor) și vopsea lavabilă de exterior (împiedică spălarea varului în timpul ploilor primăvăratice). Ea este rezistentă și ocrotește pomii de mușchi, licheni, ciuperci, dăunători și larvele acestora!

AVEȚI NEVOIE DE:

-500 ml de vopsea lavabilă de exterior (puteți să folosiți vopsea lavabilă de interior, dar cu latex, ca să se fixeze mai bine pe scoarța copacilor);

-500 ml de apă (+ pentru diluare);

-o lingură de sulfat de fier;

-aproximativ 5 linguri cu vârf de var.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați sulfatul de fier în apă, amestecând foarte bine.

2.Apoi adăugați varul. Amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți o soluție kaki.

3.Adăugați soluția de var și sulfat de fier în vopseaua lavabilă. Amestecați. Trebuie să rezulte o compoziție densă, cu consistența smântânii groase.

4.Înainte de utilizare diluați amestecul cu apă, ca să devină puțin mai lichid (precum smântâna lichidă sau vopseaua lavabilă obișnuită) și să poată fi aplicat ușor pe scoarța copacilor.

5.Aplicați amestecul pe scoarța pomilor din curtea dumneavoastră: pe tulpină și baza ramurilor principale. După uscare el devine alb-gălbui. Veți observa cum toți lichenii, fungii și dăunătorii vor fi distruși îndată.

6.Această soluție este potrivită și pentru prelucrarea rănilor de pe copaci: de exemplu, după tăierea ramurilor.

Dacă tulpinile pomilor nu sunt văruite anual, scoarța lor este atacată de diverse ciuperci și dăunători, care provoacă crăparea ei. Drept rezultat, în anii următori crăpăturile respective reprezintă porți de intrare pentru tot felul de insecte dăunătoare și fungi. De aceea, vă recomandăm să aveți grijă de pomii din livada sau curtea dumneavoastră!

Spor la grădinărit!

New