Reanimarea minunată a orhideei — își recapătă rădăcinile și turgescența frunzelor!

Orhideea necesită îngrijiri deosebite, mai ales când ea se află în stare critică: cu frunze lipsite de turgescență și rădăcini uscate. Dar și o asemenea orhidee poate fi salvată — toată procedura durează câteva luni!

Cercetați sistemul radicular al orhideei. Dacă nu mai are rădăcini vii, pur și simplu tăiați fără mită toate părțile uscate, folosind un instrument decontaminat. 

Pregătiți o soluție antimicrobiană naturală. Tăiați 1 cm de rădăcină de ghimbir și pisați-o în mojar sau dați-o prin răzătoarea mică. Dizolvați-o în 500 ml de apă dedurizată. Peste 10 minute strecurați soluția obținută.

Prelucrați rădăcinile și frunzele orhideei cu soluția de ghimbir, răspândind-o cu pulverizatorul. Puneți orhideea cu „susul în jos” într-o vază, ca să se usuce.

Între timp pregătiți un loc nou pentru ea, în care își va dezvolta rădăcinile pe parcursul următoarei luni. Puteți să folosiți coaja unei nuci de cocos sau mușchiul sphagnum — ambele variante sunt eficiente.

Puneți orhideea în mușchiul sphagnum sau coaja de nucă de cocos. Plasați-o într-un pahar înalt, în care turnați puțină apă (dacă folosiți mușchiul sphagnum, mai întâi umeziți-l și turnați puțină-puțină apă în pahar, doar cât să-i acoperiți fundul). Cantitatea de apă trebuie să fie mică.

Pentru ca apa să nu se evapore repede, acoperiți paharul cu o pungă de plastic. Tăiați vârfurile pungii, ca să creați orificii pentru circularea aerului. După această puneți deoparte orhideea pentru o lună — într-un loc luminos, bine aerisit, dar ferit de razele solare directe și curenții de aer.

Doar priviți cum frunzele ei și-au recăpătat turgescența!

De asemenea, ea a dezvoltat rădăcini noi! Poate fi plantată în substrat, la locul definitiv!

Spor la grădinărit!

New