O metodă simplă, neobișnuită și eficientă de înmulțire a orhideelor!

Aproape fiecare om are cel puțin o orhidee frumoasă și dragă în casă. Și ce ar trebui să facă, dacă vrea una similară sau cineva i-a cerut un pui? Doar puii de orhidee apar rar sau chiar deloc. De aceea, vrem să vă propunem un mod simplu și eficient de înmulțire a orhideelor minunate.

Înainte de a realiza toate procedurile necesare, nu uitați să dezinfectați neapărat instrumentele, deoarece orhideele sunt sensibile la infecțiile bacteriene.

Tăiați tija florală: cu aproximativ 3 cm mai sus și mai jos de un mugure latent. Folosind orice instrument ascuțit și decontaminat, îndepărtați cu grijă „solzul”, care acoperă mugurele. Acționați cu multă atenție, ca să nu lezați mugurele.

Baza pentru înmulțirea orhideei este mulciul (turbă, mușchi sphagnum). Udați mulciul sub jetul de apă. Puneți-l într-un recipient de plastic și turnați puțină apă peste el. Puneți recipientul de plastic în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 3 minute, ca să dezinfectați puțin mulciul. După ce se va răci, puteți să mai adăugați puțin mușchi.

Așezați orizontal bucățica de tijă, pe care ați pregătit-o, pe substrat, astfel încât mugurele să se afle orientat în sus.

Apoi acoperiți recipientul cu folie de plastic.

Puneți recipientul cu viitoarea plantă într-un loc cald și luminos, dar ferit de razele solare directe. Verificați-l o dată la 3-4 zile, ca să asigurați umiditatea suficientă. Peste aproximativ 4 săptămâni veți observa primele rezultate.

Spor la grădinărit!

New