Terci de orez cu lapte – cea mai corectă și gustoasă rețetă. Șase secrete de preparare.

Pentru a prepara corect terciul de orez cu lapte, vă recomandăm să respectați cele șase secrete pe care le-am enumerat în această rețetă. Cu ajutorul acestor reguli simple, veți putea pregăti un terci delicios, nutritiv și aromat.

INGREDIENTE:

– 200 g de orez cu bobul rotund;

– 400 ml de apă;

– 400 ml de lapte;

– 5 g de sare;

– 15 g de zahăr;

– 50-100 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

Secretul nr. 1: Este foarte important să spălați orezul bine, ca să nu rămână nici un gram de amidon. Astfel, terciul va ieși mult mai gustos.

Secretul nr. 2: După ce spălați orezul, lăsați-l să se umfle în apă, ca mai apoi să fiarbă ușor.

Secretul nr. 3: Cel mai bine este să fierbeți orezul în apă decât în lapte, deoarece în lapte acesta fierbe mai greu.

1. După ce orezul s-a umflat în apă timp de 20 minute, puneți o cratiță cu 400 ml de apă pe foc și lăsați să se înfierbânte. Scurgeți apa rece din orez și adăugați-l în apa fierbinte din cratiță.

2. Turnați laptele într-o cratiță separată și puneți-o pe foc să ajungă în punctul de fierbere. De îndată ce începe a face spumă, luați-l de pe foc și adăugați zahărul și sarea.

Secretul nr. 4: Sarea și zahărul se adaugă doar atunci când laptele a început să fiarbă și trebuie de amestecat de îndată. În acest fel, zahărul nu se va lipi de baza cratiței.

3. Când orezul a îmbibat toată apa, turnați laptele fierbinte, amestecați, faceți focul mic și gătiți terciul timp de aproximativ 8-10 minute (mai bine citiți cât timp este indicat pe ambalajul orezului dvs.) cu capacul acoperit.

Secretul nr. 5: După ce a fiert 10 minute cu capacul acoperit, mai lăsați terciul sub capac încă 5 minute ca să se gătească în aburi.

4. Turnați în farfurie, adăugați 2 cubulețe de unt și serviți-l cu plăcere.

Secretul nr. 6: Respectați aceste proporții de ingrediente și nu veți da greș niciodată. Gramajul indicat vă va ajuta să pregătiți un terci potrivit, nici prea dulce, nici prea sărat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New