O rețetă incredibil de gustoasă de preparare a cărnii!

Astăzi vă propunem rețeta unei rulade delicioase din carne de porc și piept de pui. Ea reprezintă o alternativă excelentă pentru mezelurile din comerț. Este gustoasă, aspectuoasă și sănătoasă!

INGREDIENTE:

-400-500 g de carne de porc (puteți să o înlocuiți cu carne de vită);

-400-500 g de piept de pui;

-3-4 căței de usturoi;

-5-6 g de boabe de muștar;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați 4 felii cu grosimea de aproximativ 1.5 cm din carnea de porc. 

2.Acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le pe ambele părți cu ciocanul pentru carne. Ele trebuie să-și mărească suprafața de 2-2.5 ori.

3.Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat (pe ambele părți) și suprapuneți-le pe o farfurie. Lăsați-le să se marineze.

4.Tăiați fiecare piept de pui în 2-3 felii longitudinale. Acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le cu ciocanul pentru carne: pe ambele părți, până își vor mări suprafața de 2-2.5 ori.

5.Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust (pe ambele părți). Suprapuneți-le pe o farfurie și lăsați-le să se marineze puțin.

6.Treceți cățeii de usturoi prin presa de usturoi sau dați-i prin răzătoarea mică.

7.Așezați feliile de carne de porc pe o bucată de hârtie de copt, suprapunându-le puțin, ca să obțineți un blat continuu de carne.

8.Răspândiți uniform usturoiul pisat și boabele de muștar pe suprafața blatului de carne.

9.Apoi așezați carnea de pui pe suprafața lui — în 2 straturi: mai întâi întindeți-le de-al lungul blatului de carne, iar apoi în aceeași direcție cu feliile lui.

10.Apoi rulați straturile de carne sub formă de ruladă compactă, începând de la o margine lungă. Folosiți hârtia de copt ca material ajutător.

11.Înveliți rulada de carne în hârtia de copt și fixați-o cu ață alimentară.

12.Așezați rulada de carne pe tavă și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Coaceți-o timp de 80 minute.

13.Scoateți-o din cuptor. Așezați îndată un tocător și o greutate pe suprafața ei. Lăsați-o să se răcească și să fie presată timp de minim 3-4 ore sau peste noapte.

14.Scoateți rulada din hârtia de copt.

15.Tăiați-o în felii și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New