Pandișpanul de ciocolată, pregătit cu apă fierbinte — blatul ideal!

Blatul de ciocolată, preparat cu apă fierbinte este înalt, umed, moale, aromat și foarte gustos. Aluatul lui se gătește ușor și rapid. Dacă doriți, puteți să-l tăiați în 3-4 blaturi subțiri și să montați un tort, ungându-le cu crema dumneavoastră preferată. De asemenea, puteți pur și simplu să-l acoperiți cu glazură de ciocolată.

INGREDIENTE:

-270 g de făină;

-60 g de pudră de cacao;

-1.5 lingurițe de praf de copt;

-1.5 lingurițe de bicarbonat de sodiu;

-2 ouă (la temperatura camerei);

-300 g de zahăr;

-8 g de zahăr vanilat;

-¼ linguriță de sare;

-200 ml de lapte (la temperatura camerei);

-90 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-200 ml de apă clocotită.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle, zahărul tos și zahărul vanilat cu mixerul pe parcursul câtorva minute, până când zahărul se va dizolva complet și compoziția va deveni pufoasă, voluminoasă și albicioasă.

2.Adăugați sarea, laptele și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați ușor cu spatula.

3.Încorporați treptat (în 2-3 etape) făina amestecată și cernută împreună cu pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecați aluatul cu spatula, realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus.

4.Adăugați apa clocotită. Amestecați rapid. Drept rezultat, aluatul va deveni lichid (așa și trebuie să fie).

5.Transferați aluatul în tavă, tapetându-i în prealabil fundul cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.

6.Coaceți blatul timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

Dacă doriți, puteți să coaceți acest blat în Multicooker: timp de 50 minute, la 150°C, programul de coacere. În acest caz tapetați fundul vasului cu hârtie de copt și ungeți-i pereții cu ulei rafinat de floarea-soarelui.

7.Lăsați blatul să se răcească puțin, după care separați-l de pereții tăvii cu ajutorul unui cuțit subțire și scoateți-l din ea. Așezați-l pe grătar și așteptați până când se va răci complet.

8.Dacă vreți să-l tăiați în mai multe blaturi subțiri și să pregătiți un tort, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 5-6 ore. 

Dacă doriți să-l serviți ca atare, acoperiți-l deodată cu glazură de ciocolată și presărați-l cu nuci.

9.Porționați și serviți desertul obținut!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New