Pasta de ciocolată „Nutella” (fără fierbere)!

O rețetă simplă și rapidă! După părerea noastră, este rețeta ideală de pastă de ciocolată și nuci: constă din 4 ingrediente și se prepară în câteva minute. Nu trebuie prelucrată termic și nu conține agenți de îngroșare, precum făina (aceste aspecte sunt valabile pentru crema fiartă de ciocolată — nu pentru pasta de ciocolată). Pasta de ciocolată este perfectă pentru micul dejun și, fără îndoială, va fi pe placul copiilor. De aceea, dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide de Nutella și vă place mult ciocolata, acest articol este chiar pentru dumneavoastră!

INGREDIENTE:

-150 g de nuci (alune de pădure sau arahide);

-100 g de unt;

-300 g de lapte condensat;

-4-5 lingurițe de pudră de cacao (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Uscați puțin nucile (noi am folosit arahide) pe tigaia uscată sau în cuptor, după care curățați-le de coji.

2.Puneți nucile pregătite în vasul de la blender și pasați-le până vor căpăta o consistență păstoasă și omogenă (dacă vă place pasta de ciocolată cu bucățele de nuci, puteți să le mărunțiți mai puțin).

3.Transferați pasta de nuci în paharul de la blender. Adăugați untul moale, la temperatura camerei (nu-l încălziți pe foc sau în cuptorul cu microunde, ci scoateți-l în prealabil din frigider și lăsați-l să se încălzească în mod firesc), laptele condensat și 4 lingurițe de pudră de cacao.

4.Pasați totul cu blenderul până la omogenizare.

5.Gustați compoziția obținută. Dacă este necesar, mai adăugați o linguriță de pudră de cacao și amestecați iarăși până la omogenizare.

6.Serviți pasta de ciocolată și bucurați-vă de gustul ei minunat!

Drept rezultat, noi am obținut 450 g de pastă de ciocolată: omogenă, netedă și delicioasă. Pregătiți-o și dumneavoastră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New