Perdea simplă și frumoasă, confecționată din perdeaua și draperia veche!

Ca să creați o atmosferă confortabilă în casă, nu este neapărat să schimbați tapetul sau să cumpărați mobilă nouă. Este suficient să atârnați perdele și draperii noi la geamuri. Perdelele și draperiile frumoase de design, confecționate la comandă, arată rafinat, dar nouă ne plac perdelele simple, fine și luminoase din tul și bumbac. Puteți să le confecționați de sine stătător, folosind tulul și materialul de la perdelele și draperiile mai vechi. Totul este simplu, deoarece se lucrează cu bucăți drepte de material. Noi am folosit bumbac alb cu trandafiri și tul alb. 

AVEȚI NEVOIE DE:

-bumbac pentru draperii;

-tul pentru perdele;

-ace de siguranță și ace cu gămălie;

-mașină de cusut;

-fier de călcat;

-șină;

-riglă;

-foarfece.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați 7 fâșii din bumbacul pentru draperii, cu dimensiunile de 14 x 23 cm, din care veți confecționa ochiurile pentru fixarea pe galerie. Îndoiți-le în jumătate (în direcție longitudinală), cu fața spre interior și coaseți-le la mașina de cusut. Întoarceți-le pe față cu ajutorul unui ac de siguranță, călcați-le și tiviți-le marginile lungi.

2.Îndoiți fâșiile de bumbac în jumătate (în direcție transversală) și fixați-le de marginea viitoarei perdele cu ajutorul acelor cu gămălie. Apoi coaseți-le.

3.Tăiați o fâșie lungă de bumbac, cu lățimea de 8 cm. Fixați-o de marginea perdelei, de care ați prins ochiurile pentru galerie, cu ace cu gămălie. Coaseți-o.

4.Călcați marginea perdelei, după care îndoiți fâșia lungă de la nivelul ei spre interior și călcați-o încă o dată.

5.Îndoiți fâșia lungă în jumătate, călcați-o și tiviți-i cealaltă margine.

6.Tăiați o fâșie cu lățimea de 8 cm din tul pentru volane. Proporția dintre lungimea volanelor și porțiunea, de care acestea sunt cusute, trebuie să fie de 1.5:1. Îndoiți-i și tiviți-i una dintre marginile lungi. Apoi realizați 2 cusături paralele la nivelul celeilalte margini lungi și încrețiți-o.

7.Fixați marginea încrețită a fâșiei de tul de marginea liberă a bucății de bumbac, folosind acele cu gămălie. Uniți-le prin coasere. Nu uitați să călcați materialul după fiecare cusătură realizată.

8.Fixați și coaseți bucata mare de tul, care va reprezenta partea inferioară a perdelei.

9.Îndoiți și tiviți marginile perdelei.

10.La distanța de 50 cm de marginea inferioară a perdelei, puteți să coaseți încă o fâșie de material, ca să creați un tunel pentru o șină subțire. Noi am îndepărtat-o ulterior, deoarece perdeaua ni s-a părut mai frumoasă fără ea.

11.Croiți și coaseți 4 fâșii egale de tul. Coaseți-le în 2 locuri, pe fiecare față a perdelei, la nivelul tunelului pentru mini galerie. Ulterior puteți să le legați sub formă de fundiță, ca să ridicați puțin marginile perdelei, care vor părea văluroase.

12.Perdeaua este gata!

Spor la treabă!

New