Piftie de pui – festivă, apetisantă și foarte aspectuoasă!

Piftia de pui este o mâncare tradițională, care nu lipsește de pe nici o masă de sărbătoare. Astăzi vă prezentăm o rețetă formidabilă de piftie din carne de pui care nu necesită adăugarea gelatinei, datorită faptului că vom adăuga lăbuțe și aripioare în zeamă, iar acestea conțin în sine destulă gelatină pentru a se închega bine. Aceasta va ieși delicioasă, apetisantă și frumoasă.

INGREDIENTE:

– 1300 g de carne de pui de casă;

– 600 g de lăbuțe de pui;

– 1 morcov;

– 1 ceapă;

– 3 căței de usturoi;

– 3 linguri de mazăre verde conservată;

– câteva crenguțe de pătrunjel proaspăt;

– 15 boabe de piper negru;

– 1 lingură de sare;

– 2 l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și curățați bine atât lăbuțele cât și restul cărnii de pui. Transferați-le într-o cratiță, acoperiți-le cu apă, punți vasul pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere. După aceasta, lăsați carnea să fiarbă la foc mediu timp de două minute, până când va apărea prima spumă. Scoateți-o de pe foc, strecurați-o de apă, spălați-o bine și puneți-o înapoi în cratița curată.

2. Turnați din nou apă rece peste carne și aduceți-o în punctul de fierbere. Îndepărtați spuma, adăugați morcovii și ceapa decojite și întregi, boabele de piper negru și sarea. Reduceți focul și gătiți carnea timp de 2,5 ore cu capacul întredeschis, până când se va desprinde de pe os.

3. Scoateți-o într-un castron, dezosați-o și rupeți-o în fibre. Strecurați zeama și tăiați morcovii în felii rotunde și subțiri.

4. Turnați 2 polonice de zeamă la baza unei forme de copt (cu diametrul de 20 cm), aranjați în cerc, la intervale egale, feliile de morcov, mazărea verde și pătrunjelul. Așezați deasupra un strat de carne de pui, apoi adăugați puțin usturoi zdrobit, urmat de încă un strat de carne. După aceasta, turnați puțină zeamă.

5. Apoi adăugați din nou câteva boabe de mazăre, frunzulițe de pătrunjel, carne și ultima zeamă.

6. Lăsați piftia să se răcească complet la temperatura camerei, apoi dați-o la frigider pentru 10 ore.

7. Peste 10-12 ore, răsturnați cu grijă forma de copt pe o un platou de servire și scoateți-l cu grijă de pe piftie.

8. Serviți piftia de pui cu hrean, muștar și sosurile preferate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New