Pizza delicioasă: moale la interior și crocantă la exterior!

Blatul pentru pizza, preparat după această rețetă, este moale la interior și ușor crocant la exterior. Adăugați sosul dumneavoastră preferat și topping-urile, care vă plac, ca să obțineți o pizza delicioasă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-350 ml de apă caldă;

-2 lingurițe de drojdie uscată;

-½ linguriță de zahăr brun;

-o linguriță de sare;

-2 linguri de ulei de măsline;

-425 g de făină.

Sosul: sosul de roșii, care vă place.

Pentru umplutură: orice vă place.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați apa caldă într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată și zahărul brun. Amestecați. Lăsați soluția obținută să se „odihnească” timp de aproximativ 10 minute, ca să se activeze drojdia.

2.Adăugați sarea și uleiul de măsline. Amestecați.

3.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați aluatul cu lingura, iar când va deveni mai consistent, transferați-l pe masa presărată cu făină și frământați-l bine cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.

4.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu ulei de măsline. Acoperiți-l cu un prosop curat și umed de bucătărie. Lăsați-l să dospească timp de aproximativ 60 minute într-un loc cald.

5.Frământați puțin aluatul dospit și transferați-l pe masa presărată cu făină. Divizați-l în 2 sau mai multe bucăți, în funcție de dimensiunea pizzelor, pe care vreți să le obțineți.

6.Întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de blat rotund (mai gros sau mai subțire — după cum vă place): cu mâinile sau cu sucitorul.

7.Transferați blatul pe tava pentru pizza.

8.Ungeți-l cu sos de roșii și așezați topping-urile, care vă plac pe suprafața lui.

9.Coaceți pizza până se va rumeni în cuptorul preîncălzit până la 220°C.

10.Transferați-o pe un platou. Feliați-o și serviți-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New