Prăjitura cu 3 feluri de lapte. Cei dragi vor aprecia acest deliciu!

Prăjitura „Pastel de Tres Leches”. Astăzi vom pregăti un desert foarte popular, originar din America Latină, al cărui denumire se traduce din spaniolă ca „prăjitură cu 3 feluri de lapte”. El este reprezentat de un blat pufos, îmbibat cu amestecul din 3 tipuri de lapte și decorat cu frișcă bătută și scorțișoară măcinată. Desertul este delicios și aspectuos. Se pregătește destul de simplu și rapid. Având în vedere faptul că este foarte popular, există o mulțime de variante de preparare a lui. Rețeta noastră este una dintre ele. Haideți să gătim!

INGREDIENTE:

Pentru blat (pentru o tavă cu dimensiunile de 23 x 33 cm):

-160 g de făină (noi am înlocuit o lingură cu vârf de făină cu amidon de cartofi);

-5 ouă mari;

-200 g de zahăr;

-80 ml de lapte;

-5 g de praf de copt;

-8 g de zahăr vanilat;

-¼ linguriță de sare.

Pentru însiropare:

-o conservă de lapte condensat (380 g);

-o conservă de lapte concentrat;

-50 ml de lapte;

-o linguriță de extract de vanilie.

Pentru decor:

-500 ml de smântână pentru frișcă 33-35%;

-50 g de zahăr (sau după gust);

-½ linguriță de extract de vanilie;

-o linguriță de scorțișoară măcinată.

Greutatea desertului obținut este de 1.8 kg.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina, amidonul și praful de copt. Amestecați-le foarte bine, pentru ca praful de copt să se răspândească uniform prin compoziție și blatul să crească uniform. Noi am înlocuit o parte de făină cu amidon, pentru ca făina să devină mai ușoară și blatul să crească mai bine, dar puteți să-l pregătiți doar cu făină, fără amidon.

2.Cerneți amestecul de ingrediente uscate.

3.Separați albușurile de gălbenușuri.

4.Încălziți laptele până va deveni foarte fierbinte și puneți-l deocamdată pe masă.

5.Bateți albușurile cu sarea, mărind treptat viteza mixerului, până la apariția vârfurilor moi. Apoi adăugați treptat aproximativ 50 g de zahăr și continuați mixarea până la apariția vârfurilor persistente.

6.Bateți ușor gălbenușurile, după care continuați să le mixați, adăugând treptat zahărul rămas (150 g).

7.Adăugați zahărul vanilat și laptele fierbinte (în câteva porții), mixând continuu. Mixați până veți obține o compoziție ușoară, aerată și albicioasă. Gălbenușurile trebuie să devină albicioase și să-și mărească semnificativ volumul.

8.Încorporați treptat (în 3-4 porții) ingredientele uscate în spuma de gălbenușuri. Puteți să folosiți mixerul, dar cu multă grijă, la viteză mică. Ca să obțineți rotațiile minime, porniți și opriți mixerul în permanență. Amestecați repede, ca să nu afectați consistența aluatului.

9.Încorporați spuma de albușuri în aluat (în 2 porții). Prima porție poate fi încorporată cu ajutorul mixerului, pornindu-l și oprindu-l în permanență pentru crearea rotațiilor minime. Astfel aluatul va fi diluat și va deveni mai puțin dens.

Iar a doua porție trebuie introdusă cu ajutorul spatulei. Amestecați cu grijă, prim mișcări circulare, orientate de jos în sus, de la margini spre centru. Drept rezultat, veți obține un aluat gros, precum cel din a doua imagine de mai jos.

10.Ungeți fundul tăvii cu ulei, după care tapetați-l cu hârtie de copt (uleiul este necesar pentru lipirea hârtiei de tavă). Transferați aluatul obținut în ea, răspândindu-l uniform (loviți de câteva ori tava de masă).

11.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C, regimul sus-jos, așezându-o pe raftul mijlociu. Coaceți blatul pe parcursul a aproximativ 35 minute, deși timpul de coacere depinde mult de cuptor. Verificați dacă este gata prin presarea ușoară a centrului blatului (degetul nu trebuie să pătrundă în el) sau prin testul cu scobitoarea (ea trebuie să iasă curată, fără urme de aluat, din mijlocul blatului).

12.Puneți tava pe grătar și lăsați blatul să se răcească complet. Pentru ca mijlocul blatului să nu se lase în timpul răcirii, răsturnați tava.

13.Scoateți blatul din tavă, trecând în prealabil cu un cuțit subțire de-a lungul pereților ei. Îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lui.

14.Puneți blatul înapoi în tavă. Înțepați-l frecvent cu o scobitoare, o furculiță sau un cuțit. Se recomandă ca înțepăturile să se afle la fiecare 2 cm.

15.Ca să pregătiți compoziția pentru însiropare, aveți nevoie de cantități egale de lapte condensat și lapte concentrat. Turnați-le într-un bol adânc. Adăugați laptele și extractul de vanilie. Amestecați foarte bine, până la omogenizare, după care încălziți compoziția rezultată până va deveni călduță.

16.Turnați compoziția lactată caldă pe toată suprafața blatului (și pe margini, și în centru), folosind o lingură.

17.Acoperiți blatul însiropat cu folie alimentară. Dați-l la frigider pentru câteva ore, ca să se pătrundă și să se răcească bine. De obicei, noi îl pregătim de cu seară și îl dăm la frigider peste noapte.

18.Scoateți blatul din frigider și îndepărtați folia alimentară. Acoperiți tava cu un platou sau o tavă de servire și răsturnați blatul pe el/ea.

19.Bateți smântâna pentru frișcă, adăugând treptat zahărul, până la apariția vârfurilor persistente. Răspândiți uniform frișca bătută pe suprafața blatului.

20.Presărați stratul de frișcă cu scorțișoară măcinată.

21.Desertul se servește bine răcit. Astfel este deosebit de gustos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

 

New