Puneți o bucată de folie alimentară peste aluat și întindeți-l! Puține gospodine cunosc acest truc! Este foarte simplu și practic!

Dacă aveți de întins niște aluat pentru chifle sau plăcinte, dar acesta se rupe foarte repede, atunci în acest articol/rețetă veți afla un truc foarte eficient, care vă va ajuta să scăpați de această problemă. Pe lângă toate acestea, vă prezentăm și o rețetă deosebită de chifle, care ies foarte aromate și gustoase! Chiar vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 600 g de făină;

– 6 g de drojdie uscată;

– 20 g de zahăr (1 lingură);

– 1 linguriță de sare (7 g);

– 2 pahare de apă caldă (400 ml);

– 1 lingură cu vârf de unt (60 g);

Pentru umplutură:

– 250 g de pastă din semințe de mac;

– 110 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 60 g de miez tocat de nuci.

Notă: Puteți utiliza orice umplutură doriți.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc. Realizați o adâncitură în ea și adăugați drojdia uscată, zahărul și apa. Amestecați puțin ingredientele din centru, apoi adăugați sarea și apa rămasă.

2. Inițial, amestecați aluatul cu spatula. După aceasta, treceți la frământatul cu mâinile. Spre final, când va fi aproape omogen, adăugați untul moale și frământați-l bine, până când nu se va mai lipi de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară, apoi cu un prosop de bucătărie. Lăsați aluatul să dospească la cald timp de 1 oră.

3. Pregătiți umplutura: adăugați pasta din semințe de mac, uleiul vegetal și miezul tocat de nuci într-un bol adânc. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unei spatule.

4. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 16 bucățele egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe. Acoperiți-le cu o folie, ca să nu se usuce.

5. Acum, trebuie să întindeți fiecare bilă de aluat. Pentru aceasta, ungeți puțin suprafața de lucru cu ulei vegetal. Luați o bilă și aplatizați-o puțin cu degetele, apoi ungeți-o și pe ea cu ulei. Așezați o bucată de folie alimentară deasupra și întindeți aluatul cu ajutorul ei (aplatizați-l și întindeți-l cu degetele peste ea), o să fie mai ușor și nu se va rupe. Iată cât de mare va ieși:

6. Îndepărtați folia alimentară. Presărați foaia de aluat cu umplutură și rulați-o în formă de rulou, apoi în formă de spirală.

7. Modelați astfel toate chiflele și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizați-le puțin cu degetele. După aceasta, ungeți-le cu un ou bătut.

8. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 185°C, timp de 15-20 de minute.

9. Scoateți bunătatea de chifle din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New