Replantarea neobișnuită a orhideei într-un sistem fără substrat!

Orhideele sunt plantele, care pot să crească și să se dezvolte bine, chiar și fără substrat. Transplantarea unei orhidee într-un sistem fără substrat este foarte simplă. Cel mai important aspect este pregătirea minuțioasă a sistemului radicular.

Înainte de a pune orhideele cumpărate lângă celelalte plante, trebuie să le carantinați într-un loc separat și să le prelucrați neapărat cu un spray împotriva insectelor dăunătoare.

După ce planta va petrece o anumită perioadă de timp în carantină, puteți să o replantați. Dacă orhideea a fost contaminată cu fungi, invadată de dăunători sau florile ei au început să se ofilească, tăiați-i tija florală, lăsând o bucată din ea cu câțiva muguri. Scoateți cu grijă orhideea din ghiveci și îndepărtați tot substratul, care s-a lipit de rădăcinile ei. Spălați rădăcinile sub duș, după care înlăturați-le pe cele uscate și putrezite.

După curățarea și îndepărtarea substratului și scoarței lipite puneți orhideea într-un ghiveci potrivit ca dimensiuni.

Având în vedere faptul că nu sunt obișnuite să se dezvolte fără substrat, rădăcinile ei pot să înceapă să se usuce. De aceea, este important să le stropiți cu apă în fiecare zi. Dacă vremea este caldă și uscată, atunci numărul pulverizărilor cu apă poate fi mărit până la trei pe zi.

Puteți să adăugați puțină apă pe fundul ghiveciului. Cel mai bine ar fi să găsiți un ghiveci cu „piciorușe” scurte, datorită cărora rădăcinile nu se vor atinge de apă, ceea ce le va proteja de putrezire.

Aveți grijă ca rădăcinile orhideei să nu fie expuse la razele directe ale soarelui. Peste o săptămână prelucrați încă o dată orhideea replantată cu spray-ul împotriva insectelor dăunătoare.

Cel mai bine ar fi să replantați orhideea într-un sistem fără substrat primăvara sau vara, adică atunci când planta se află în faza de creștere activă.

Spor la grădinărit!

New