Rețeta de blinii pufoase și trei secrete importante de preparare!

Vă prezentăm rețeta de blinii pufoase și cele 3 secrete, care vă asigură întotdeauna un rezultat minunat! Bliniile sunt aerate și delicioase, fără gust de bicarbonat de sodiu.

INGREDIENTE:

-250 ml de chefir sau lapte acru;

-1 ou;

-180-200 gr de făină cernută;

-2-3 linguri de zahăr;

-1 praf de vanilie – opțional;

-1/3-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-1 praf de sare;

-ulei – pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți oul cu zahăr și sare.

2.Turnați chefirul cald și mai amestecați o dată.

Secret nr.1: chefirul trebuie să fie cald sau cel puțin la temperatura camerei, dar nici într-un caz rece, de la frigider. Într-un mediu cald, reacția dintre chefir și bicarbonat are loc mai rapid și mai calitativ.

3.Încorporați făina în câteva etape (atsfel puteți controla densitateta aluatului) și amestecați, până obțineți un aluat de consistența necesară. Aluatul trebuie să fie dens, dar să curgă în același timp de pe spatulă.

Sfat. Nu adăugați toată cantitatea de făină odată, puteți avea nevoie de mai puțină, totul depinde de mărimea ouălor și calitatea făinii. Orientați-vă după consistența aluatului.

4.Adăugați bicarbonatul și amestecați.

5.Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

Secret nr.2: în acest timp, are loc reacția dintre bicarbonat și chefir și începe să funcționeze glutenul din făină.

6.Aluatul crește puțin în volum și la suprafața lui apar bule.

7.Secret nr.3: aluatul nu mai trebuie amestecat, ca să nu distrugeți consistența aerată. Turnați aluatul cu grijă, folosind o lingură, în tigaia înfierbântată cu ulei, formând bliniile.

8.Coaceți bliniile sub capac, până se rumenesc.

9.Le scoateți pe un șervețel absorbant, care va îndepărta grăsimea în exces. Nu puneți bliniile una peste alta cât sunt fierbinți, ca să nu se lase.

Bliniile sunt pufoase și cu crustă crocantă, datorită zahărului. Puteți adăuga mai mult zahăr, dar numai dacă nu planificați să le serviți cu ceva dulce.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New