Rețetă economică și gustoasă de pregătire a pipotelor de pui! Toată familia vă va mulțumi pentru un asemenea prânz sățios!

Astăzi vă vom împărtăși o rețetă reușită de pregătire a unei tocănițe de pipote moi, aromate și savuroase de pui. Rețeta este cât se poate de simplă, așa că va putea fi urmată de fiecare. Din câteva ingrediente economice, veți putea pregăti un adevărat deliciu pentru cei dragi!

INGREDIENTE:

Pentru pipote:

– 700 g de pipote;

– 2-3 frunze de dafin;

– 10 boabe de amestec de piper;

– 1 lingură de sare;

Pentru sos:

– 1 ceapă;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 morcov;

– 1 roșie;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 500 ml de zeamă în care au fiert pipotele;

– 5 linguri de smântână fermentată;

– 1 praf de zahăr;

– condiment pentru carnea de pui (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați foarte bine pipotele de pui și tăiați-le în trei bucăți. După aceasta, clătiți-le bine și mai lăsați-le la înmuiat în apă timp de 1 oră.

2. Peste o oră, mai clătiți-le încă o dată. După aceasta, puneți-le la fiert într-un litru de apă. După ce vor da în clocot, aveți grijă să îndepărtați spuma.

3. Când veți îndepărta toată spuma, adăugați frunzele de dafin, amestecul de boabe de piper și sarea. Amestecați și lăsați pipotele să fiarbă timp de 1 oră.

4. Pregătiți sosul: curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de cubulețe. Puneți-o la prăjit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal. Când va deveni transparentă, adăugați morcovul tăiat mărunt și amestecați. Lăsați-l și pe el să se înmoaie.

5. În final, adăugați roșia tăiată în formă de cubulețe. Asezonați legumele cu sare și piper negru măcinat după gust și prăjiți-le până când se va evapora tot lichidul.

6. O oră mai târziu, adăugați pipotele cu 500 ml de zeamă în care au fiert în tigaie, precum și smântâna fermentată, zahărul și condimentul pentru carnea de pui. Amestecați. Acoperiți tigaia cu capacul său și pregătiți tocănița de pipote timp de încă o oră la foc mic.

7. După aceasta, turnați-o în farfurii și chemați familia la masă! Cu siguranță, a ieșit atât de gustoasă, încât toate laudele vă vor aparține!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New