Pizza delicioasă cu blat subțire, preparat cu chefir. O rețetă rapidă!

Cea mai rapidă pizza cu blat subțire, preparat cu chefir! Vă va scoate din încurcătură, când aveți musafiri nepoftiți sau când vreți să mâncați ceva delicios, dar aveți puțin timp la dispoziție. Este la fel de bună ca pizza pregătită din aluat dospit!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 ml de chefir;

-3 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-o linguriță rasă de sare;

-o lingură de zahăr;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-un ou;

-800 g de făină.

Pentru topping:

-ketchup sau alt sos de roșii — după gust;

-salam, alte mezeluri sau carne fiartă — după gust;

-mozzarella sau cașcaval — după gust.

Puteți să folosiți orice topping vă place.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați oul, uleiul rafinat de floarea-soarelui, zahărul și sarea. Amestecați până la omogenizare, folosind telul.

2.Adăugați treptat 700 g de făină cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu. Amestecați cu telul și lingura. Apoi răspândiți făina rămasă pe suprafața de lucru, transferați aluatul pe ea și continuați să-l frământați cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și ușor lipicios. De aceea, nu-l frământați până va începe să se lipească de masă, ci până va rămâne o cantitate mică de făină pe ea.

3.Modelați aluatul sub formă de bilă și lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 10 minute.

4.Între timp pregătiți topping-urile: tăiați salamul în feliuțe subțiri și dați mozzarella prin răzătoarea mare. Dacă folosiți și alte ingrediente, tăiați-le în feliuțe, bucățele, fâșii etc. — după cum vă place sau după cum permite ingredientul.

5.Modelați pizzele: divizați aluatul în 4 bucăți egale. Modelați-le sub formă de bile.

6.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare bucată de aluat într-un blat rotund și destul de subțire (luați în considerație faptul că aluatul va crește în timpul coacerii, datorită bicarbonatului de sodiu).

7.Împăturiți blatul obținut și transferați-l pe tava tapetată cu hârtie de copt. Ca să nu se lipească în timpul acestui proces, presărați-l cu făină, scuturând la sfârșit excesul.

8.Ungeți blatul cu ketchup sau sosul de roșii, pe care l-ați ales sau l-ați preparat de sine stătător. Așezați feliuțele de salam (și celelalte topping-uri) pe el și presărați totul cu mozzarella rasă.

9.Coaceți pizza timp de aproximativ 15 minute, până când blatul se va coace, iar mozzarella se va topi și se va rumeni puțin, în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌ (programul jos-sus).

10.Transferați pizza pe un platou. Tăiați-o în felii și serviți-o cu multă plăcere!

11.Aluatul pentru pizza poate fi congelat. Se păstrează timp de 1-2 luni la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New