Rețeta simplă și rapidă de cașcaval de casă!

După această rețetă, este extem de simplu să pregătiți un cașcaval gustos de casă. Aveți nevoie de doar 3 ingrediente și 10 minute libere. În rezultat, obțineți un produs moale și delicat, cu o textură cremoasă. Cașcavalul este perfect pentru mic dejun, servit cu pâine prăjită și miere alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

INGREDIENTE:

-1l de lapte 3,3% (de magazin);

-200 gr de smântână fermentată 20% (de magazin);

-3 ouă;

-1 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați laptele cu sare într-o cratiță și îl aduceți până la punctul de fierbere, amestecând periodic.

Sfat. Cu cât mai gras este laptele, cu atât mai mult cașcaval obțineți la final.

2.Bateți ouăle cu smântână, până obțineți o compoziție omogenă.

3.Turnați compoziția de ouă și smântână, în fir subțire și amestecând constant, în cratița cu lapte.

4.Fierbeți amestecul, după ce dă în clotot, timp de 5-7 minute la foc mediu. Compoziția va începe să se brânzească, e nevoie să o fierbeți până se formează fulgi mari și se separă de zer.

5.Tapetați sita cu 2 straturi de tifon și strecurați compoziția.

Sfat. Zerul poate fi folosit pentru prepararea clătitelor.

6.Apoi, puteți acoperi compoziția cu capetele tifonului, să puneți o farfurie mică și deasupra ei o greutate, astfel cașcavalul va căpăta o formă frumoasă și să va scurge mai repede de zer.

7.Noi am folosit următoare construcție: am luat o cutie metalică la baza căreia am făcut mai multe găuri, am așezat-o în sită și am pus în ea tifonul legat cu viitorul cașcaval. Am acoperit cu un capac de plastic și o greutate de 1 kg (o sticlă de platic plină cu apă).

8.Așteptați până cașcavalul se răcește până la temperatura camerei.

Din această cantitate de ingrediente, obțineți 365-390 gr de cașcaval. Nu se compară cu cel din comerț, deoarece are un gust unic și o tehnologie simplificată de preparare. Sare, verdeață și alte condimente adăugați după gust. Vă asigurăm că cașcavalul nu este acru și nici nu are gust sau miros de ouă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New