Rețeta simplă și rapidă de tort ”Napoleon” (fără coacere)!

Tort ”Napoleon” leneș fără coacere este rețeta, care oferă un gust maxim cu minim efort. Important este să alegeți biscuiți proaspeți și crocanți. Rezultatul vă va surprinde plăcut! Crema fiartă este foarte gustoasă și delicată.

INGREDIENTE:

-350-400 gr de biscuiți din foietaj (urechiușe);

-600 ml de lapte;

-2 ouă;

-3 linguri de zahăr;

-3 lignuri de făină;

-10 gr de zahăr vanilat;

-100 gr de unt 82,5%.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați ouăle cu zahăr și făină, folosind telul, până la omogenizare.

2.Înfierbântați laptele la foc mediu, amestecând constant, dar nu îl dați în clocot.

3.Adăugați treptat jumătate din laptele fierbinte, câte 1 polonic, în compoziția de ouă, amestecând intens cu telul.

Sfat. Dacă în timp ce adăugați lapte fierbinte ouăle se fac fulgi, atunci bateți compoziția cu blenderul și ea se va omogeniza.

4.Turnați compoziția de ouă și lapte în vasul cu laptele rămas, îl puneți la foc mediu și amestecați continuu cu telul, până crema devine densă. Crema nici într-un caz nu trebuie să înceapă să fiarbă!

5.Luați crema de la foc, adăugați zahăr vanilat și unt, apoi amestecați. Crema trebuie să aibă o consistență netedă. Dacă aveți cocoloașe, bateți crema cu mixerul sau blenderul.

Sfat. Gustați crema și mai adăugați zahăr dacă simțiți necesitatea.

6.Acoperiți crema la contact cu folie alimentară, să nu se formeze peliculă la suprafață.

7.Folosiți biscuiți crocanți. Dacă biscuiții dumneavoastră s-au umezit, îi puteți mărunți, apoi formați blaturile din firimituri.

8.Așezați inelul de patiserie (17 cm) pe platou, tapetați pereții cu folie de plastic, adăugați un strat de biscuiți și îi acoperiți cu cremă caldă. Continuați să alternați straturi de biscuiți și cremă. La final, loviți încet platoul de masă de câteva ori, astfel încât toate spațiile din interior să se umple cu cremă.

9.Puneți biscuiții rămași într-o pungă și îi mărunțiți cu sucitorul, cât să obțineți firimituri.

10.Presărați suprafața tortului cu firimituri, lăsați tortul pe masă, până se răcește complet, apoi îl dați la frigider pentru 3-4 ore, până se prinde crema.

11.Îndepărtați inelul și folia alimentară, transferați tortul pe platou și, dacă doriți, puteți acoperi părțile laterale cu firimituri de biscuiți.

Tortul este foarte gustos, moale și cu multă cremă. Nu este un ”Napoleon” adevărat, dar, ținând cont de faptul că se prepară atât de rapid, merită să încercați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New