Rețetă universală de aluat pentru cornulețe sfărâmicioase cu umplutură de nuci!

Un desert excelent și o rețetă de aluat potrivită atât pentru cornulețe, cât și pentru cornuri. De asemenea, acest aluat permite utilizarea oricărei umpluturi. În cazul dat, puteți înlocui umplutura de nuci cu orice fel de dulceață solidă. Vă recomandăm să încercați această rețetă cu gust de „copilărie”!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 90-100 g de miez de nuci;

– 90-100 g de zahăr;

Pentru aluat:

– 500-520 g de făină;

– 240 g de smântână fermentată;

– 250 g de unt;

– 1 praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: încorporați făina și untul cu ajutorul unui robot de bucătărie. Dacă nu aveți această posibilitate, o puteți face într-un bol, dând untul congelat prin răzătoare și formând astfel aluatul sfărâmicios.

2. Transferați aluatul sfărâmicios pe suprafața de lucru, realizați o adâncitură și adăugați smântâna și sarea. Frământați aluatul. Acoperiți-l cu o pungă de plastic și lăsați-l în frigider să se odihnească timp de 30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: măcinați miezul de nuci împreună cu zahărul. O puteți face cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau cu ajutorul unei pungi de plastic și a unui sucitor. Transferați compoziția pe o farfurie.

4. Modelați cornulețele: scoateți aluatul din frigider și divizați-l în patru bucăți egale. Lăsați prima parte cu care veți lucra, iar restul bucăților puneți-le înapoi în frigider, ca să rămână reci.

5. Întindeți prima bucată într-un blat rotund și uniform, de aproximativ 2 mm grosime. Divizați-l în 16 sectoare. Puteți modela și cornuri din acest aluat.

6. Așezați câte puțină umplutură la baza fiecărui sector, după care străduiți-vă să le rulați cât mai rapid sub formă de cornulețe, deoarece aluatul se încălzește rapid și modelarea lui devine mai dificilă.

7. Așezați cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Periați-le deasupra cu oul bătut. Dacă iubiți cornulețele mai dulci, le puteți presăra și cu puțin zahăr tos.

8. Coaceți-le timp de aproximativ 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

Dacă doriți, puteți să le presărați și cu zahăr pudră.

Pregătiți ceaiul, chemați familia la masă și savurați aceste cornulețe apetisante cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New