Reutilizați prosoapele vechi – mașina de cusut nu este necesară! Un lucru ușor de confecționat și foarte util!

Prosoapele (și halatele) de frotir sunt folosite perioade foarte lungi, uneori pe parcursul a 1-2 decenii. Iar cele noi sunt atât de frumoase! Când cele vechi sunt înlocuite, ce putem face cu ele? Sigur există soluții. Puteți să obțineți cârpe bune pentru podele din ele, deoarece spală bine și absorb excelent apa. Este foarte plăcut și confortabil de spălat și șters geamurile cu ele. Puteți să le puneți pe umeri, când vă vopsiți părul. Prosoapele vechi pot fi utilizate în calitate de covorașe pentru picioare, ca să nu alunecați, când faceți baie sau să le folosiți, când lipiți tapetele.

De asemenea, prosoapele reprezintă un material excelent pentru confecționarea obiectelor casnice, cum ar fi mănușile culinare, cârpele mici, mopurile, bureții de baie, covorașele, suporturile etc. Folosiți bucățile de material, care sunt mai puțin uzate. 

Astăzi vrem să vă arătăm cum am confecționat un covoraș pentru baie din bucățile tăiate dintr-un prosop vechi și un halat vechi de frotir. Mașina de cusut nu este necesară.  

Covoraș moale și pufos din frotir!

AVEȚI NEVOIE DE:

-bucăți de frotir;

-ac, ață;

-foarfece.

MOD DE LUCRU:

1.Tăiați dreptunghiuri, cu dimensiunile de 8 x 10 cm, din prosoapele și halatele vechi. Cu cât lungimea bucăților este mai mare, cu atât covorașul iese mai gros.

2.Rulați fiecare dreptunghi sub formă de rulou/cilindru și coaseți-l, ca să-i fixați forma. La sfârșit puteți să-i uniformizați marginile cu foarfecele. Noi am obținut 84 rulouri de 2 culori. 

3.Tăiați un dreptunghi mai mare, care să corespundă dimensiunilor viitorului covoraș, din restul frotirului. Aceasta va fi baza covorașului.

4.Puteți să confecționați pompoane, ca să decorați marginile covorașului. Decupați cercuri cu diametrul de 6 cm din frotir. Însăilați marginea fiecărui cerc, după care strângeți ața, ca să obțineți pomponul. Adăugați bucățele de frotir în interiorul lui, ca să aibă volum. Coaseți orificiul pomponului.

5.Coaseți cilindrii de frotir de baza covorașului. Cel mai important este să coaseți drept primul rând. După aceasta totul va fi foarte simplu și rapid. La sfârșit tăiați excesul de frotir de pe marginile bazei, ca să fie ascunsă complet sub cilindri.

6.Coaseți pompoanele de marginile covorașului.

7.Covorașul este moale și pufos!

Spor la treabă!

New