Salam de pui pentru copii și adulți: natural, sigur, delicios și ușor de preparat!

Prepararea acestui salam nu presupune folosirea membranelor naturale sau artificiale, a ustensilelor speciale, coloranților sau conservanților. El este absolut natural, sigur, folositor și mult mai gustos decât mezelurile din comerț. După ce îl veți gusta, veți începe să-l pregătiți cu regularitate!

INGREDIENTE:

-800 g de pulpe de pui (se cântăresc după dezosare și îndepărtarea pielii);

-200 g de piept de pui;

-60 ml de smântână dulce 33%;

-15 g de sare (dacă vă place mâncarea mai sărată, adăugați 18-20 g de sare);

-1-1.5 lingurițe de usturoi granulat;

-1-1.5 lingurițe de boia de ardei dulce;

-1-1.5 lingurițe de coriandru măcinat;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-¼ linguriță de cardamom măcinat;

-un praf de nucșoară măcinată;

-½ linguriță de zahăr.

Puteți să folosiți condimentele dumneavoastră preferate.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați pulpele de pui. Separați carnea lor de piele, tendoane, cartilaje și oase (noi am inclus bucățelele de grăsime în compoziția salamului). Tăiați-o sub formă de fâșii scurte și subțiri (nu trebuie să o mărunțiți foarte tare).

2.Tăiați pieptul de pui și grăsimea adunată de pe pulpe în bucățele (urmează să le tocați cu blenderul).

3.Puneți carnea de pe pulpe și pieptul de pui cu grăsimea în 2 pungi separate. Răspândiți-le în straturi subțiri și dați-le la congelator, ca să se răcească bine și chiar să înghețe puțin (suprafața cărnii trebuie să înghețe, iar mijlocul ei — să rămână moale). Această procedură este necesară pentru evitarea extravazării sucului din carne: astfel salamul iese suculent.

4.Tocați pieptul de pui și grăsimea cu ajutorul blenderului.

5.Puneți carnea tocată și fâșiile de carne într-un bol adânc.

6.Adăugați sarea, zahărul și condimentele amestecate în prealabil (boia de ardei dulce, coriandrul măcinat, usturoiul granulat, piperul negru măcinat, cardamomul măcinat și nucșoara măcinată — dacă aveți nucșoară întreagă, mărunțiți-o cu ajutorul răzătoarei mici).

7.Amestecați și frământați foarte bine compoziția de carne: pe parcursul a 3-4 minute, până devine vâscoasă și maleabilă.

8.Adăugați smântâna dulce și frământați totul încă o dată.

9.Modelați 2 salamuri din compoziția rezultată: transferați jumătate din ea pe o bucată de folie tip manșon (tăiată cu foarfecele și întinsă într-un singur strat) și oferiți-i forma de baton, străduindu-vă să o presați bine, ca să nu rămână goluri în interiorul ei. La sfârșit legați capetele foliei cu ață alimentară.

10.Procedați similar cu cealaltă jumătate de compoziție.

11.Pentru ca salamul să aibă o textură mai densă, fără goluri, puteți să-l legați în 2-3 locuri cu bucăți de ață alimentară. Tăiați capetele excesive de ață și folie.

12.Lăsați salamurile să se încălzească până la temperatura camerei (timp de aproximativ 1.5 ore, pe masa din bucătărie).

13.Așezați salamurile pe o tavă și introduceți-le în cuptorul preîncălzit până la 140°C (programul jos-sus, cu convecție). De asemenea, trebuie să puneți o tavă cu apă pe fundul cuptorului. Coaceți salamurile timp de 2.5 ore.

14.Apoi scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet.

15.Îndepărtați ața alimentară și folia de pe suprafața lor. Înveliți-le în folie de aluminiu și dați-le la frigider peste noapte.

16.Porționați și serviți salamul de pui. Este aromat, fin, gustos și sățios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New