Salată de boeuf cu un ingredient pe care nu l-ați mai adăugat până acum! O salată originală pentru masa festivă!

Astăzi vă vom prezenta o variantă de salată boeuf, care poate fi asamblată în straturi sau amestecată într-un bol, ca de obicei. Salata conține un ingredient secret, care-i oferă un gust deosebit și foarte gustos. Pentru a afla care este acesta, vă recomandăm să citiți rețeta de mai jos.

INGREDIENTE:

– 200- 250 g de șuncă (sau salam fiert);

– 2 cartofi fierți;

– 4 ouă fierte;

– 1 morcov fiert;

– 1 pară + un pic de suc de lămâie;

– 1 borcan mic de mazăre verde conservată;

– maioneză (după gust);

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– câteva cozi de ceapă verde.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați cartofii fierți în formă de cubulețe și transferați-i într-un bol. Adăugați puțină maioneză, condimentați-i cu sare și piper negru măcinat (după gust) și amestecați-i.

2. După aceasta, așezați un inel de patiserie pe platoul de servire și puneți compoziția obținută de cartofi la baza acestuia, răspândind-o într-un strat uniform cu ajutorul unei linguri.

3. Tăiați și morcovul fiert în formă de cubulețe și adăugați-l peste stratul de cartofi. Acoperiți-l cu o plasă de maioneză.

4. Dați ouăle fierte prin răzătoarea mare sau tăiați-le în formă de cubulețe și adăugați-le în calitate de următorul strat al salatei. Nu uitați să le acoperiți și pe ele cu puțină maioneză.

5. Urmează să adăugați un strat de șuncă (sau salam fiert) tăiată în formă de cubulețe. Răspândiți-o uniform și acoperiți stratul cu o plasă de maioneză.

6. Următorul ingredient va fi para. Suntem siguri că cine iubește varianta acestei salate cu mere, o va aprecia și pe aceasta cu pere. Decojiți para, tăiați-o în formă de cubulețe și stropiți-le cu puțin suc de lămâie. Amestecați-le apoi adăugați-le peste stratul de șuncă. Acoperiți și stratul acesta cu o plasă de maioneză.

7. Puneți mazărea conservată deasupra, acoperiți-o cu o plasă subțire de maioneză și presărați-o cu cozi de ceapă verde tocate mărunt.

8. Lăsați salata în frigider pentru cel puțin o oră, apoi detașați inelul și serviți-o cu multă plăcere!

Dacă doriți să pregătiți această salată, amestecând toate ingredientele într-un bol, atunci puteți adăuga și castravete proaspăt sau murat, tăiat în formă de cubulețe. Va ieși foarte gustoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi

New