Semănarea semințelor de roșii – o metodă rapidă și ușoară, fără repicare!

Roșiile sunt printre cele mai adorate culturi ale grădinarilor. Acestea sunt semănate până cel târziu 1 februarie, însă în dependență de regiune, desigur. Astăzi vă vom demonstra o metodă reușită de semănare a semințelor în așa fel, încât să nu fiți nevoiți să repicați firele răsărite mai târziu.

INGREDIENTE:

– lăzi sau tăvi;

– substrat de turbă + sol universal și perlit;

– 1 ml de fitosporină și 1 ml de zirconiu lichid la 1 l de apă.

MOD DE PREPARARE:

1. Dat fiind faptul că noi plantăm an de an semințele de roșii și alte culturi în tăvi sau lăzi alungite, va trebuie mai întâi să le pregătim pe ele. Și, în afară de faptul că le-am spălat foarte bine, am creat și niște marcatori pe ele, indicând ce fel de semințe au fost semănate și pe ce dată.

2. După aceasta, pregătim solul: noi folosim 30 % de turbă neutră, 70 % de sol universal și aproximativ 500 ml de perlit la un lighean de 50 l de sol. Însă dacă nu doriți să vă chinuiți cu această procedură de amestecare, puteți folosi un substrat obișnuit pentru răsaduri, achiziționat din comerț.

3. În continuare, vom umple fiecare ladă pe jumătate cu solul obținut și vom așterne o coală de hârtie igienică deasupra.

4. Mai apoi, vom pregăti lichidul pe care-l vom folosi la udare: am diluat 1 ml de fitosporină și 1 ml de zirconiu lichid la 1 l de apă.

5. Umeziți hârtia igienică cu soluția obținută. Pentru ce se face acest lucru? Deoarece datorită faptului că hârtia este îmbibată cu lichid, semințele se fixează mai bine de ea, cresc uniform și se înmoaie și încolțesc mult rapid.

6. După aceasta, plantați semințele în rânduri și așterneți altă coală de hârtie igienică deasupra. Umeziți-o și pe ea.

7. Acoperiți semințele cu alt strat subțire de sol și udați-l și pe el.

8. Peste 3-4 zile, acestea vor încolți și vor începe să răsară. Iată ce rezultat frumos am obținut:

Spor la grădinărit!

New