Simplu, dar cu gust – cipici tricotați fără cusătură la talpă!

Vă prezentăm tricotarea acestui model de cipici pentru mărimea 37. Sunt ușori de lucrat, comozi de purtat și pot fi adaptați pentru orice vârstă și mărime.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fire de tricotat;

– andrele cu fir nr.4;

– ac cu urechea mare;

– foarfecă;

– 2 nasturi pentru decor.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 80 de ochiuri pe andrele și lucrați 16 rânduri, tricotând un ochi pe față și unul pe dos. Trebuie să obțineți o bandă elastică de 7 cm lățime.

2. Continuați să lucrați doar ochiuri pe față, alternând un ochi din spatele buclei și unul din fața acesteia. Împărțiți ochiurile în 3 părți (10 ochiuri pentru călcâi și câte 35 ochiuri laterale) și lucrați 35 ochiuri, apoi 9 ochiuri și următoarele două le lucrați împreună tot pe față. Întoarceți lucrarea, montați un ochi ridicat, urmat de încă 8 ochiuri pe față. Următoarele două ochiuri le lucrați împreună pe dos. Întoarceți lucrarea, montați un ochi ridicat, urmat de încă 8 ochiuri pe față. Următoarele două ochiuri le lucrați împreună pe față. Continuați să tricotați în acest mod până la ultimele 10 ochiuri.

3. Continuați să lucrăm 20 de rânduri doar cu ochiuri pe față, alternând un ochi din spatele buclei și unul din fața acesteia.

4. Tăiați firul, însă lăsați un pic de ață ca să puteți uni împreună cu un nasture unghiurile exterioare. După aceasta, coaseți cipicii și în părțile de jos, orientându-vă după ochiurile marginale de pe ambele părți.

5. Tricotați în mod similar și celălalt cipic.

Spor la treabă!

New