Șuncă de casă din carne de porc! Veți uita de gustul mezelurilor din comerț!

Un aperitiv foarte gustos și ieftin pregătit din ciolan de porc, fiind o alternativă minunată pentru mezelurile din comerț.

INGREDIENTE:

– 1 100 g de carne de porc (mușchi);

– 2 l de apă rece;

– 1 lingură de sare;

– 1 lingură de maghiran uscat;

– 2 boabe de ienibahar;

– 3 frunze de dafin;

Pentru saramură:

– 1 l de apă rece;

– 25 g de sare grunjoasă;

– 25 g de sare de nitriți;

– 4 căței de usturoi;

– 3 frunze de dafin;

– boabe de piper;

– 3 boabe de ienibahar;

– 1 lingură de maghiran uscat.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa într-un bol adânc. Adăugați sarea grunjoasă și cea de nitrați și amestecați.

2. Turnați aproximativ 100 ml de saramură într-un pahar. Luați o seringă cu ac și injectați bucata de carne cu acele 100 ml de lichid.

3. Decojiți usturoiul, tăiați-l mășcat și adăugați-l în bolul cu saramură. De asemenea, adăugați frunzele de dafin mărunțite, boabele de piper și de ienibahar și maghiranul uscat. Amestecați.

4. Dacă doriți, puteți transfera saramura într-un vas mai încăpător. Adăugați carnea în ea. Acoperiți recipientul cu capac și lăsați-o să se marineze timp de 3-4 zile în frigider. În tot acest timp, întoarceți carnea de 3-4 ori.

5. Peste trei zile, turnați 2 l de apă rece într-o cratiță, adăugați sarea, frunzele de dafin mărunțite și maghiranul uscat. Puneți cratița pe foc și aduceți apa la temperatura de 90°C.

6. Scoateți carnea din saramură, fixați-o cu o ață alimentară și adăugați-o în cratiță, după ce veți atinge temperatura potrivită. După aceasta, aduceți temperatura apei la 82-85°C și faceți focul mai mic. Carnea trebuie să se gătească anume la această temperatură timp de 1 oră și 45 minute.

7. Când va scădea, să mai adăugați apă (de 85°C), încât carnea să fie acoperită.

8. Aveți grija ca temperatura din interiorul bucății de carne să fie de 75°C.

9. Scoateți carnea pe o farfurie, transferați-o într-o pungă de copt, apoi într-o pungă de plastic cu zip. Puneți punga într-un bol și amplasați-l sub jetul de apă rece. Lăsați-o să se răcească. După aceasta, puneți-o în frigider pentru câteva ore.

10. Scoateți șunca din pungă, îndepărtați ața, tăiați-o felii și serviți-o cu multă plăcere.

A ieșit foarte aromată, datorită condimentelor, și are un aspect și un gust deosebit. E ideală pentru tartinele de la micul dejun.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New