Tort fără coacere gata în 10-15 minute – atât de gustos, cremă fină, aerată și ciocolată! Se topește în gură!

Torturile fără coacere sunt o adevărată salvare pentru momentele când doriți să pregătiți ceva dulce și gustos, dar nu doriți să irosiți timpul pe coacerea blaturilor. Rețeta de astăzi nu este o excepție. Încercați să pregătiți acest desert și dvs. și veți obține o adevărată bijuterie, potrivită pentru orice ocazie!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 200 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 100 g de arahide;

– 80 g de unt;

– 1 praf de sare;

Pentru crema de smântână pentru frișcă:

– 1 banană;

– 200 ml de smântână pentru frișcă de 33%;

– 100 g de zahăr pudră;

– 300 g de cremă de brânză;

Pentru crema de ciocolată:

– 150 g de ciocolată neagră;

– 100 ml de smântână pentru frișcă de 33%;

Pentru decor:

– ciocolata albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul: prăjiți arahidele cu un praf de sare pe o tigaie uscată și încinsă. După aceasta, transferați-le în vasul unui robot de bucătărie și măcinați-le, însă nu prea tare, ca să le puteți simți textura în viitorul blat.

2. Rupeți biscuiții în bucățele și măcinați-i cu ajutorul unui blender într-un bol adânc. Adăugați arahidele și amestecați.

3. Adăugați untul topit și amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, care își ține bine forma când o strângeți în mâini.

Sfat: Dacă compoziția dvs. nu-și menține bine forma și este prea uscată (din cauza biscuiților),atunci mai adăugați puțin unt topit.

4. Așezați pe un platou inelul unei tăvi detașabile (cu diametrul de 18 cm), tapetat cu hârtie de copt, și turnați aluatul obținut la baza acestuia. Răspândiți-l uniform cu o lingură, apoi presați-l bine cu baza unui pahar, formând și marginile viitoarei prăjituri. Acestea trebuie să ajungă până la marginea inelului.

5. Pregătiți crema de smântână pentru frișcă: turnați smântâna pentru frișcă într-un bol adânc și bateți-o cu mixerul pornit la viteză mare, adăugând treptat și zahărul pudră. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.

6. Într-un bol separat, bateți puțin crema de brânză cu mixerul, apoi adăugați compoziția de smântână și mai amestecați cu mixerul, până la omogenizare.

7. Decojiți banana și tăiați-o în formă de rondele.

8. Pregătiți crema de ciocolată: rupeți ciocolata în bucățele și adăugați-le într-un bol. Turnați smântâna pentru frișcă și topiți ingredientele pe o bain-marie, amestecând în continuu, până când veți obține o pastă omogenă.

9. Asamblați tortul: împărțiți crema de smântână în trei părți egale. Turnați prima parte peste blatul de biscuiți și răspândiți-o uniform.

10. Așezați un strat format din rondele de banană. Acoperiți-l cu a doua parte de cremă albă și răspândiți-o uniform.

11. Împărțiți crema de ciocolată în două părți. Turnați prima parte în calitate de următorul strat al tortului și răspândiți-o cu o spatulă.

12. Urmează să alternați ultimul strat de cremă de smântână și crema rămasă de ciocolată.

13. Decorați suprafața tortului cu ciocolată albă rasă.

14. Puneți platoul în frigider pentru câteva ore, astfel încât ambele creme să se închege bine.

15. Scoateți tortul din frigider, detașați inelul și hârtia de copt, tăiați-l felii și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New