Tort „Medovik” cu blaturi pufoase și cremă delicioasă de vanilie – o combinație perfectă!

Astăzi avem chef de un tort stratificat, cu aromă de miere și vanilie. Haideți să-l pregătim împreună! Vă garantăm un gust excepțional, care vă va cuceri din prima!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 2 ouă;

– 2 linguri de miere;

– 1 pahar de zahăr tos (200-250 g);

– 3-4 pahare de făină (500-550 g) (în funcție de gradul de umiditate al acesteia);

– 50 g de unt;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

Pentru cremă:

– 500 ml de lapte;

– 2 ouă;

– 2-3 linguri de făină (aproximativ 50 g);

– 150-200 g de zahăr tos;

– 100 g de unt;

– 10 g de zahăr vanilat.

*Volumul paharului nostru este de 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle, zahărul, untul de temperatura camerei și mierea lichidă într-o cratiță. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui tel, până la omogenizare.

2. Puneți cratița pe foc și gătiți compoziția la foc mediu, amestecând în continu, până când se vor topi toate ingredientele.

3. De îndată ce compoziția se va înfierbânta și toate ingredientele vor fi topite, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați foarte bine. Amestecul va începe să facă spumă și să-și dubleze volumul. Amestecați energic și mai gătiți compoziția la foc mediu timp de încă jumătate de minut.

4. Scoateți cratița de pe foc și începeți să încorporați făina cernută puțin câte puțin (inițial, aluatul va fi lichid și fierbinte, amestecați-l cu o lingură – treptat va începe să se îngroașe). În continuare, aluatul va deveni ușor călduț și îl puteți transfera pe suprafața de lucru și-l frământa cu mâinile fără probleme. Trebuie să obțineți un aluat omogen, moale și nelipicios.

5. Împărțiți aluatul în 8 părți egale și modelați-le în formă de biluțe. Presărați-le cu făină ca să nu se lipească, apoi așezați-le pe un platou. Acoperiți-le cu folie alimentară și puneți-le în frigider.

6. Pregătiți crema: adăugați făina, ouăle, zahărul tos și cel vanilat într-o crăticioară. Amestecați ingredientele cu un tel prin mișcări circulare, până când veți obține un amestec omogen.

7. Începeți să turnați câte puțin lapte și să-l încorporați cu ajutorul telului. Trebuie să obțineți o pastă cremoasă și omogenă.

8. Puneți cratița la foc mic și amestecați în continuu, mai ales la baza vasului, pentru a evita formarea cocoloașelor. De îndată ce crema se va îngroșa și va începe să fiarbă, scoateți-o de pe foc.

9. Adăugați untul moale în amestecul fierbinte de cremă și amestecați până când untul se va dizolva complet. Acoperiți crăticioara cu o folie alimentară, astfel încât aceasta să fie așezată direct peste cremă (pentru a preveni formarea peliței, pe măsură ce se va răci). Lăsați-o astfel să se răcească la temperatura camerei.

10. Scoateți câte o bilă de aluat din frigider și întindeți-o într-un blat subțire direct peste o coală de hârtie de copt presărată cu făină.

11. Transferați hârtia cu blatul obținut în tavă și dați-o în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți fiecare blat timp de 3-4 minute, sau până când se va rumeni.

12. Imediat după ce scoateți blaturile din cuptor, cât încă sunt fierbinți, puneți deasupra baza unei tăvi detașabile cu diametrul de 22 cm și decupați blatul după forma acesteia. Nu-l lăsați să se răcească, deoarece se va întări și sfărâma și vă va fi mai greu să-l decupați.

13. Rupeți marginile rămase de blat în bucățele și măcinați-le cu ajutorul unui blender.

14. Asamblați tortul: suprapuneți blaturile pe un platou, ungându-le pe fiecare dintre ele cu câte 2 linguri cu vârf de cremă. De asemenea, ungeți și laturile tortului cu cremă.

15. După aceasta, presărați-l cu fărâmiturile măcinate de blat.

16. Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

17. Scoateți deliciul obținut, porționați-l, pregătiți-vă o cană de ceai gustos și serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New