Plăcintă dospită cu brânză dulce de vaci. Mănânci și nu te mai saturi!

Plăcinta este minunată: are aluatul pufos și umplutura foarte suculentă. Este simplă și delicioasă! Pregătiți-o neapărat!

INGREDIENTE (pentru o tavă cu dimensiunile de 31 x 24 cm):

Pentru aluat:

-270 g de făină;

-40 g de zahăr;

-1/3 linguriță de sare;

-3 g de drojdie uscată;

-40 g de unt;

-125 ml de lapte;

-un ou.

Pentru umplutură:

-400 g de brânză dulce de vaci;

-80 g de zahăr;

-4 g de zahăr vanilat;

-un ou;

-o linguriță de amidon.

Pentru topping-ul Streusel (aluat sfărâmicios/firimituri):

-2.5 linguri de zahăr;

-30 g de unt;

-4 g de zahăr vanilat;

-50 g de făină.

Altele: un ou — pentru uns.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: încălziți laptele (el trebuie să fie călduț).

2.Amestecați drojdia uscată cu o linguriță de zahăr și laptele. Lăsați compoziția obținută să se odihnească pe parcursul a 10 minute, pentru ca drojdia să se activeze.

3.Topiți untul și lăsați-l să se răcească.

4.Bateți oul cu zahărul rămas și sarea până la omogenizare. Adăugați-le în compoziția de drojdie și amestecați.

5.Cerneți făina într-un bol adânc. Realizați o adâncitură în mijlocul ei și turnați compoziția lichidă în ea. Frământați aluatul.

6.Spre sfârșitul frământării (când ingredientele se vor combina între ele) adăugați untul topit și răcit. Continuați frământarea aluatului pe parcursul a aproximativ 7-10 minute, până când el va deveni neted, omogen și nu se va mai lipi de mâini și pereții bolului.

7.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol curat, uns cu ulei. Acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să dospească într-un loc cald, timp de 1.5 ore.

8.Pregătiți umplutura: dacă brânza este granulară, treceți-o printr-o sită măruntă/mașina de tocat carne sau bateți-o cu blenderul.

9.Combinați brânza, zahărul tos, zahărul vanilat și oul. Amestecați până la omogenizare.

10.Adăugați amidonul și amestecați. Orientați-vă după consistența compoziției: dacă este prea lichidă, puteți să adăugați mai mult amidon.

11.După ce aluatul va dospi, scoateți-l din bol și divizați-l în 2 părți inegale: 1/3 și 2/3. Modelați-le sub formă de bile și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.

12.Întindeți bucata mai mare de aluat într-un blat subțire (pe masa presărată cu puțină făină): dimensiunile lui trebuie să depășească puțin dimensiunile tăvii. Transferați-l în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, folosind sucitorul. Așezați-l uniform și modelați pereții viitoarei plăcinte.

13.Întindeți bucata mai mică de aluat într-un blat subțire (pe masa presărată cu puțină făină).

14.Adăugați umplutura de brânză în blatul din tavă, răspândindu-o uniform și lăsând liberi aproximativ 1.5 cm de la margine.

15.Folosind sucitorul, transferați blatul mai mic în tavă și așezați-l pe suprafața umpluturii. Lipiți marginile celor 2 blaturi.

16.Acoperiți plăcinta obținută cu folie alimentară și lăsați-o să se odihnească pe parcursul a 30 minute.

17.Pregătiți topping-ul Streusel (aluat sfărâmicios/firimituri): puneți făina, zahărul tos, zahărul vanilat și untul rece, tăiat în cubulețe, într-un bol. Amestecați-le cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

18.Înțepați pe alocuri suprafața plăcintei cu vârful unui cuțit, ca să nu se umfle în timpul coacerii. Apoi ungeți-o cu ou bătut și presărați-o cu topping-ul Streusel.

19.Coaceți plăcinta timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Suprafața ei trebuie să se rumenească.

20.Lăsați-o să se răcească în tavă. Apoi scoateți-o din ea și îndepărtați hârtia de copt.

21.Porționați plăcinta și serviți-o. Puteți să o păstrați într-un recipient închis, la frigider.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New