Tort plin de savoare: două umpluturi neobișnuite și blaturi fine de ciocolată!

Tortul neobișnuit „Bounty” constă din blaturi subțiri și 2 umpluturi groase: anume crema și stratul de cocos. Un desert nemaipomenit, pe care trebuie să-l gustați!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-140 g de făină;

-un gălbenuș mare sau 2 gălbenușuri mici;

-150 g de unt;

-10 g de praf de copt;

-2 linguri de pudră de cacao;

-100 g de zahăr;

-un praf de sare;

-10 g de zahăr vanilat (opțional).

Pentru compoziția de cocos:

-160-200 g de fulgi de cocos;

-6 albușuri de ouă;

-4-8 linguri de zahăr (după gust);

-un praf de sare.

Pentru cremă:

-5 gălbenușuri de ouă;

-200 ml de lapte;

-200 g de unt;

-10 g de zahăr vanilat;

-4-5 linguri de zahăr;

-o lingură de făină sau amidon de porumb (opțional).

Pentru glazură:

-100-120 g de ciocolată neagră sau cu lapte;

-4 linguri de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Din aceste ingrediente am obținut un tort cu greutatea de 2400 g. Am copt tortul într-o tavă pătrată, cu dimensiunile de 20 x 20 cm.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți untul moale, gălbenușul, zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare într-un bol adânc. Amestecați cu furculița până la omogenizare.

2.Adăugați pudra de cacao (preferabil, cernută). Amestecați.

3.Adăugați făina cernută și praful de copt. Amestecați foarte bine, ca să obțineți un aluat omogen: inițial cu lingura, iar apoi cu mâinile. El trebuie să fie moale și destul de lipicios.

4.Divizați aluatul în 2 părți inegale: 1/3 și 2/3.

5.Răspândiți uniform bucata mai mare de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt. Folosiți o lingură în acest scop. Dați blatul obținut la frigider pentru puțin timp.

6.Puneți bucata mai mică de aluat într-o pungă de plastic. Aplatizați-o puțin și dați-o la congelator pentru 15-20 minute.

7.Pregătiți compoziția de cocos: bateți albușurile de ouă cu un praf de sare până vor deveni spumoase, folosind mixerul pornit la viteză mare. Apoi adăugați treptat zahărul (noi am adăugat 6 linguri de zahăr) și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor persistente. Bezeaua rezultată nu trebuie să cadă, când bolul este întors cu gura în jos.

8.Adăugați fulgii de cocos. Amestecați cu grijă, până îi veți încorpora complet în bezea.

9.Scoateți tava din frigider. Răspândiți uniform compoziția de cocos pe suprafața blatului.

10.Scoateți bucata mai mică de aluat din congelator. Dați-l prin răzătoarea mare și răspândiți-l uniform pe stratul de cocos.

11.Coaceți tortul timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră! Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

12.Lăsați tortul să se răcească în tavă.

13.Între timp pregătiți crema: turnați laptele într-o crăticioară. Aduceți-l până la punctul de fierbere.

14.Puneți gălbenușurile, zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol adânc, termorezistent. Bateți-le cu mixerul până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

15.Încorporați treptat laptele fierbinte în spuma de gălbenușuri, amestecând continuu cu mixerul.

16.Fierbeți crema pe bain-marie, pe parcursul a aproximativ 15 minute, amestecând continuu. După cum vedeți, ea nu se îngroașă foarte mult (dacă doriți, puteți să adăugați o lingură de făină sau amidon de porumb în ea).

17.Lăsați crema să se răcească până la temperatura camerei (noi am pus bolul cu crema într-un bol cu apă rece ca gheața și am lăsat-o să se răcească: am amestecat-o frecvent, ca să nu i se usuce suprafața).

18.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 4-5 minute, până devine pufos și albicios. Apoi încorporați treptat crema fiartă în el, mixând de fiecare dată până la omogenizare.

Important! Untul și crema fiartă trebuie să aibă aceeași temperatură. Altfel untul se taie în timpul combinării lor. Din păcate, noi am răcit crema prea mult și după mixare am obținut o cremă cu mici cocoloașe (calitățile ei gustative nu sunt influențate de acest aspect).

19.Răspândiți uniform crema pe suprafața tortului.

20.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.

21.Pregătiți glazura: topiți ciocolata pe bain-marie/pe foc mic, amestecând continuu sau în cuptorul cu microunde (în reprize scurte, a câte 15-20 secunde, amestecând de fiecare dată). Apoi adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui în ea și amestecați până la omogenizare. Lăsați-o să se răcească puțin, ca să nu se scurgă ușor de pe tort.

22.Scoateți tortul din frigider și din tavă. Puneți-l pe un platou. Acoperiți-l cu glazura pregătită. Lăsați-o să se închege.

23.Porționați și serviți tortul!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New